Muškarac iz okoline Bjelovara priveden je zbog sumnje da je spolno zlostavljao i teško ozlijedio dvogodišnju djevojčicu, koju je njegova supruga rodila kao maloljetnica u prijašnjoj vezi.

Prema pisanju Indexa, djevojčica je na Odjel pedijatrije bjelovarske Opšte bolnice stigla sa teškim tjelesnim povredama. Djevojčica je, prema neslužbenoj verziji priče pala niz stepenice, ali ljekarskim pregledom utvrđene su malo drugačije povrede, a osim pedijatra, djevojčicu je pregledao i ginekolog. Hirurški je obrađena te je izvan životne opasnosti.

Za stravičan zločin doznalo se u četvrtak, kada su majka i očuh doveli djevojčicu u bjelovarsku bolnicu na pregled. Okolnosti slučaja provjeravaju zasposlenici brojnih bjelovarskih institucija, a monstruozni zložin u očaj je bacio i mnoge roditelje, ljekare, policijske i pravosudne službenike. Niko ne može vjerovati da postoji osoba koja bi mogla na ovako strašan, neljudski način nauditi dvogodišnjem djetetu.

Budući da je još uvijek istraga u toku, službene izjave još uvijek nisu izašle u javnost, a prema saznanjima Indexa, ljekari su učinili sve da spasu život male djevojčice.

“Zamislite kako je bilo našim ljekarima kad su vidjeli u kakvom je stanju malena djevojčica, to je prestrašno, trebale bi sve institucije skočiti na noge da se tako nešto nikada ne ponovi”, rekla je za Index jedna od zaposlenih osoba bolnice.

NN

Foto ilustracija