Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da se njegova zemlja nalazi u prvim redovima borbe protiv terorizma koji prijeti čitavom svijetu iz Iraka, Libije i Sirije.

Putin je u godišnjem govoru o stanju nacije rekao da anarhija u tim zemljama predstavlja opasnost po sve i da se međunarodni terorizam ne može poraziti u situaciji kada su granice otvorene.

Putin se zahvalio ruskim vojnicima koji se bore protiv međunarodnog terorizma i podsjetio da su u terorističkim napadima u Rusiji ubijene hiljade ljudi, prenio je “Sputnjik”.

“Bilo je potrebno skoro deset godina da porazimo terorizam, da primoramo teroriste da napuste Rusiju. I dalje povremeno moramo da se suočavamo sa njima na svojoj teritoriji”, rekao je ruski predsjednik u govoru u Federalnoj skupštini.

On je rekao da se “mora stvoriti jedinstvena pesnica, jedan jaki antiteroristički front za borbu protiv međunarodnog terorizma” i naglasio da posebna opasnost dolazi od militanata iz Sirije.

“Rusija je obavezna da uništi teroriste na udaljenim mjestima”, rekao je Putin i dodao da je “svaka civilizovana država obavezna da pomogne u likvidaciji terorista”.

Agencije