Uz ove tri vežbe guzu ćete dovesti do savršenstva.

1. Istezanje unazad

Počnite s pozom na sve četiri. Dlanovi neka vam budu tačno ispod ramena, a kolena ispod bokova. Desno koleno privucite sve do grudi, uvucite stomak, a onda ispravite nogu pozadi, baš kao da nekoga udarate. Nogu maksimalno ispružite, a zatim je ponovno vratite na grudi. Svakom nogom uradite dve serije od 15 ponavljanja.

2. Noga u vazduhu

Baš kao i u prvoj vežbi, budite na sve četiri, s dlanovima ispod ramena i kolenima ispod bokova. Privucite jednu nogu prema grudima, uvucite stomak, a onda je ispružite unazad. Dok vam je noga ispružena, 3 puta je polako podižite i spuštajte ispruženu, pre nego što je vratite ka grudima. Kao i prvu vežbu, i ovu uradite u dve serije od 15 ponavljanja.

3. Čučnjevi

Stanite u lagani raskorak (noge raširite malo više od bokova), a ruke neka vam padaju pored tela. Leđa sve vreme držite pravo, grudi lagano nagnite unapred, a onda jednu nogu dijagonalno ispružite unazad. Nogom koju ispružite samo vrhovima prstiju dodirnite zemlju, a ruke skupite ispred grudi. Vratite se u prvobitni položaj i istu vežbu ponovite drugom nogom. Vežbu izvedite u 3 serije od 15 ponavljanja.

24sata