Optužnica Haškog tribunala protiv Vjerice Radete, Petra Jojića i Jove Ostojića samo su jedan u nizu dokaza da je tribunal politička i antisrpska tvorevina. Čak i ako su sve optužbe na račun Šešeljevih saradnika tačne. Samo neko ko je naivan ili nema uvid u dosadašnji rad tribunala povjerovaće da je optužnica slučajno objelodanjena baš dan nakon stišavanja svojevrsnog vanrednog stanja u koje su Srbiju uvukli vlasnici dva tabloida i dan prije nego što je Beograd ugostio više od 50 svjetskih državnika koji su došli na zasjedanje OEBS-a.

asno je da se iza ovog postupka tribunala i njegovih gazda iz Vašingtona i Brisela krila namjera da se visoki srpski gosti podsjete da su došli u zemlju “ratnih zločinaca”, a Srbija, Nikolić, Vučić i Dačić još jednom upozore da prestanu da ašikuju sa Moskvom i Pekingom. Radetu, Jojića i Ostojića terete zbog nepoštovanja suda. Zato što su navodno zastrašivali i uznemiravali svjedoke, nudili im zaposlenje i davali im mito, odnosno “pokušavali da na razne načine utiču na svjedoke protiv Vojislava Šešelja.”

Za razliku od teroriste OVK Ramuša Haradinaja koji je na svjedoke uticao samo na jedan način – svi su ubijeni. Namrtvo. I tako, valjda, iskazao poštovanje suda. Tribunal tvrdi da su, zahvaljujući Radeti, Jojiću i Ostojiću svjedoci lažno svjedočili. U korist Šešelja. Umjesto da lažno svjedoče u korist tribunala. Zahvaljujući Haradinaju, svjedoci u njegovom postupku uopšte nisu mogli da svjedoče. Nauka jeste napredovala, ali ipak ne toliko da mrtva usta progovore.

I nikom ništa. Umjesto da odgovara za “svjesno i hotimično ometanje pravde” Haradinaj svakodnevnim bacanjem suzavca u kosovskom parlamentu vuče za nos cijelu međunarodnu zajednicu. Šešeljevi saradnici su optuženi da su svjedoke plaćali po 500 evra mjesečno. Pa šta i ako su ih plaćali? Hrvatska je priznala da je za oslobađanje ratnih zločinaca Ante Gotovine i Mladena Markača iz haškog pritvora platila 30 miliona evra. Za šta su otišle tolike pare? Pa, za plaćanje lažnih svjedoka. Za lažna svjedočenja, lažno suđenje i lažnu presudu lažnog suda. U ime lažne pravde. A sve zarad sprovođenja udruženog zločinačkog projekta falsifikovanja istorije, satanizacije i kažnjavanja srpskog naroda.

Press