Selekcija veterana Urija i prijatelji putuju danas u Sloveniju gde će u Novom Mestu pod svetlošću reflektora (17 časova) odigrati prijateljski meč protiv vršnjaka iz Krke.

Ekipa iz istoimenog prijedorskog naselja sastavljena od mladih i starih fudbalera koji tradicionalno nastupaju na Susretima Urijaša biće pojačana sa nekadašnjim fudbalerima Rudar Prijedora: Nedžadom Žerićem, Željko Kneževićem, Leonardom Samardžijom i Arnesom Brkićem.

-Ovo je početak saradnje sa veteranima Krke čija selekcija igra širom sveta prijateljske takmice, a nadamo se da će ona biti dugotrajna i plodonosna. Već smo dogovorili da sledeće godine uzvratimo posetu Slovencima, a ovu novu ideju očekujemo da podrže svi iskreni ljubitelji fudbala – istakao je Slaviša Kralj, inače trener mladih Urijaša koji će biti uzdanica Prijedorčana u Novom Mestu.

Inicijativu za ovu utakmicu pokrenuli su mladi Urijaši s ciljem da se u narednom periodu formira stalna selekcija veterana Urija koja će nastupati u redovim takmičenjima i prijateljskim utakmicama.

prijedor24h