Razlog za loš seksualni život najveći broj parova vidi u manjku samopouzdanja kad je reč o razgovoru o željama u krevetu

Mada se u istoriji čovečanstva nikad više nije govorilo o seksu, izgleda da ga nikad manje nije bilo. Tako barem sugeriše britansko istraživanje koje pokazuje da se svaki treći par ne seća kad je poslednji put bio intiman.

U istraživanju su učestvovali bračni partneri i parovi u dugogodišnjim vezama, a čak deset odsto njih priznalo je da više uopšte ne upražnjavaju seks. Zabrinjavajuće je velik broj onih koji se ne sećaju kad su poslednji put vodili ljubav – “zaboravnih” ima 32 odsto. Više od polovine ispitanika, čak 61 odsto, ne krije da je bolji seksualni život imalo u prethodnim vezama.

Razlog za loš seksualni život najveći broj parova vidi u manjku samopouzdanja kad je reč o razgovoru o željama u krevetu. Tako misli svaki drugi par starosti između 25 godina i 44 godine. Svakodnevne obaveze isprečile su se na putu do kreveta za 38 odsto parova. Generacije starije od 55 godina krivca nalaze u lošijem zdravlju, jer, kako kažu, više nisu tako spremni za erotske doživljaje kao ranije.

izvor: novosti