Prema saznanjima iz izvora bliskih klubu, čelnici šampiona Srbije povukli su se sa svojih funkcija na zahtjev navijača crno-bijelih, koji su odmah po okončanju susreta u Humskoj 1 skandirali – ‘Uprava napolje!’.

Partizan je sve do 88. minuta imao rezultat koji ga vodi dalje, ali je onda Raul Bobadilja kaznio seriju promašaja domaćina i u 88. minutu donio gol vrijedan prolaza svojoj ekipi. Obje ekipe završile su takmičenje sa po devet bodova, ali njemački predstavnik ima bolju gol razliku i ide dalje.

Igrači su stajali kao ukočeni poslije isteka četvrtog minuta nadoknade, sa nevjericom na licima, da bi poslije vrijeđanja od strane ‘Grobara’, dok su mirno stajali ispred Јuga, većina njih sa suzama u očima krenula ka tunelu.

Odmah poslije meča, trener Ljubinko Drulović nije se pojavio pred novinarima, da bi se kasnije ispostavilo da je bio na sastanku sa sportskim direktorom Ivicom Ilievim. Međutim, na sastanku se nije raspravljalo o sigurnosti posla šefa stručnog štaba, već o tome šta može da se preduzme kako bi se ekipa ‘podigla’.