Za kratko vrijeme Zlatko Jelisavac šef stručnog štaba Rudar Prijedora sagledao je realnu situaciju u ovom premijerligašu, ono što su svi u grad na Sani znali, potvrđeno je poslije završetka jesenjeg dijela prvenstva – „rudari“ imaju oskudan igrački kadar.

-Na sastanku stručnog štaba, sekretara, sportskog direktora i direktora usvojili smo zakjljučak da je devet igrača slobodno da potraži novu sredinu radi dalje afirmacije pošto u Rudar Prijedoru nisu imali zavidnu minutažu pa im je preporčeno da potraže klubove u kojima će igrati. Radi se o golmanu Željku Kuzmiću, te igračima Mariju Desnici, Vladimiru Petkoviću, Doržu Ovusuu, Edvinu Hamziću, Borisu Niševiću, Arminu Mešiću, Narateju Džasperu i Stipi Milošu – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac.

On je istakao da klub u narednom periodu ima dva puta i da jedan treba da izabere, kojim će koračati na proljeće.

-Lično mislim da klub treba da donese strategiju jer možemo da idemo u dva pravca, da li ćemo juriti opstanak za šta nam je potrebno od pet do sedam istinskih pojačanja za koje je potrebno izdvojiti i veći novac ili ćemo ići sa selekcijom igrača sa naše regije, afirmacijom mladih fudbalera što treba da bude cilj kluba i vodilja. Postoji i treća, najteža mogućnost, da idemo u ova oba pravca, a da li će sreća biti naš miljenik vidjećemo. Mnogo toga zavisiće prije svega i od finansijske situacije u klubu jer je jurnjava za opstankom i mnogo finansijski zahtjevnija varijanta. Grad Prijedor zaslužuje premijerligaša. Nemamo dovoljno vremena, neke stvari moraćemo da radimo užurbano za dobrobit kluba – rekao je Jelisavac.

prijedor24h