Lovci lovačke sekcije Cikote-Jugovci, lovačkog udruženja Ljubija, mogu da se pohvale dobrim ulovom. Naime, odstrijelili su vepra, starog tri godine i teskog 100 kilograma, juce na relaciji Cikote-Kamenica. Ova sekcija, koju predvodi predsjednik Marko Vujic, broji oko tridesetak članova, a juce je izaslo sedam lovaca u obilazak terena: Marko Vujić, Dejan Vujić, Dragoljub Kačar, Duško Marčeta, Draško Zekanović, Nemanja Čobanovic, Milan Djurica i Aleksandar Djurica.

“Izasli smo na teren u ranim jutarnjim casovima, ali tragove smo uocili tek poslije podne. U nasoj grupi i sa nama na terenu je bio lovac Milan Djurica, ciji su lovacki psi, trobojni gonici, nadaleko cuveni kao jako dobro obuceni za lov. nakon sto smo uocili tragove, rasporedili se po terenu i izveli pse i pokrenuli zivotinju, ulov je bio siguran.”, rekao je Dusko Marčeta, lovac koji je juce odstrijelio vepra. Milan Djurica, aktivan lovac vise od dvije decenije i vlasnik nadaleko čuvenih lovackih trobojnih gonica, ističe da ovo svakako nije najbolji ulov njihove sekcije, ali ipak jeste najozbiljniji u ovoj sezoni: “Bitno je istaci da su divlje svinje samo u prolazu na ovom terenu, ne nalaze se uvijek ovdje, tako da mozemo slobodno reci da smo danas uradili jako dobar posao.”, rekao je Djurica.

Najmlađi član ove uspješne ekipe, desetogodisnji Aleksandar Djurica, takodje je danas bio na lovistu: “Poceo sam se baviti lovom uz oca, od malih nogu. Svaki put mi je zanimljivo na terenu, a posebno kad ulovimo nesto. Ovaj vepar je velik, ali nije najveci što smo do sad ulovili.”, rekao je zadovoljni dječak lovac. Ekipa je vec jutros krenula u nove lovacke pohode, a jucerasnji dan im je samo dao elana za dalje pobjede.

Prijedor24h