Svaka čast Draganu Brdaru iz Kozarske Dubice koji je do danas siromašnim sugrađanima i zanemarenim sportistima podijelio oko 5.000 KM svojih odborničkih dodataka. Evo ruka i ostalim, istina malobrojnim, predstavnicima vlasti iz Srpske i BiH, koji od svojih izdašnih primanja stipendiraju talentovane đake, pomažu invalide, višečlane porodice i ine nesrećnike. Iskreni naklon i Aktivu dobrovoljnih davalaca krvi Hidroelektrane “Bočac” iz opštine Mrkonjić Grad zbog 50 nedavno darovanih doza najdragocjenije tečnosti.

Međutim, “čast svake časti” za proteklu sedmicu trebalo bi da pokupe gej, odnosno LGBT aktivisti “Sarajevskog otvorenog centra” (SOC). Elem, oni su na legitimno i nezlonamjerno pitanje novinara Pressa o mogućnosti da dio dobijenih novčanih donacija izdvoje za porodice sa četvoro i više djece, i time relaksiraju zategnute odnose s heteroseksualnom većinom, odgovorili sarkazmom i sve nazvali “tendencioznim”.

– Kada biste ponovo dobili 200.000 KM od Vlade RS po potpuno nejasnim kriterijumima i kroz netransparentan postupak, da li biste ih, recimo, poklonili udruženju porodica s četvoro i više djece ili nekim udruženjima koja zastupaju interese porodica i djece? Neki smatraju da bi to imalo veći odjek od objavljivanja propagandnih provladinih tekstova, da je moralno i iz aspekta profesionalne etike mnogo sigurnije, da biste tako lakše došli do srca onih građana koji ne glasaju za SNSD, da biste možda tada dobili podršku onih krugova koji vas najčešće i osuđuju, odnosno da bi takve aktivnosti imale mnogo veći efekat nego srozavanje novinarske profesije i druge standardne aktivnosti Pressa – “odgovarali” su i “pitali” sarajevski LGBT aktivisti.

Pošto nemam namjeru da objašnjavam kako su se predstavnici SOC-a u ulozi novinara snašli ko volovi u kupusu, kao i razloge objektivnih manjkavosti novinarske profesije u RS i BiH, odgovor sam prepustio svom komši, redovnom čitaocu Pressa. On im za početak sasvim tendenciozno poručuje da je uredno dobijenih 200.000 KM kap u moru novca koji je naš list za osam i po godina postojanja (ne)posredno prikupio, kanalisao i darovao u humanitarnim akcijama za siromašne, bolesne, obespravljene…

– Da ne pominjem da su mnogi radnici ove medijske kuće humanitarni aktivisti, dobitnici nagrada i priznanja za humanost, doprinos pravima djece i porodice i rješavanje brojnih problema društva. S druge strane, šta je LGBT zajednica, recimo, učinila za ovdašnju porodicu i uboge ljude – pita komšo i odgovara: “Ništa!”

Press