Sama želja da legneš i probudiš se s drugom osobom, a ne sa onom s kojom si u vezi je za mene prevara.

Seks nije najgora stvar kod varanja

Tekst je pisan i za muškarce i devojke. Ona je osoba i može biti bilo kog pola i roda.

Šta je prevara?

Koga zapravo varaš?

Ovo drugo pitanje je možda važnije od prvog, jer zaista, koga varaš?

Ta osoba te čeka, grliš je i ona tebe grli, ljubite se, imate seks, a ti misliš na drugu. Ti misliš na drugu. Ti misliš. Ti. Eto i odgovora. Varaš sebe, svoj mozak, svoja osećanja.

Zašto?

Zašto prokleto ne ostaviš tu osobu i odeš kod one s kojom bi radije da se budiš, čiji ti parfem više prija, čiji je doručak ukusniji, peškir mekaniji,…? To je mene uvek zanimalo.

Možda sam ja netaktičan. Ne razmišljam mnogo o tuđim osećanjima. Ja sam znao da kažem “ne volim te više”. Kod mene nije postojala čuvena rečenica “problem je u meni, a ne u tebi”, jer problem je u oboma, u odnosu za koji nismo, jer smo mnogo različiti. Naravno prestao sam da govorim “ne volim te više” kada sam to čuo od osobe koja je sedela preko puta mene. Boli, mnogo boli. Tvoj mozak to shvata, ti ceniš tu iskrenost, ali boli. Zašto sad ovo pišem? Zato što verujem da varanje počinje onog trenutka kad ljubav prestane, a ti ostaješ u toj vezi. Onog trenutka kada se grliš s jednom, a zamišljaš drugu osobu (Tom Hardi i Eva Mendez se praštaju), počinje prevara

Varanje počinje kad ljubav prestane

Za mene je razdvajanje savršen test da vidim da li nekog volim. Odem na nekoliko dana. Ako svakog dana umesto da sve više želim tu osobu, sve više želim da budem bez nje, to je znak da nešto nije uredu. Prvi znak. Trčanje od stanice do stana i onaj čudan osmeh i sjaj u očima, kada si samom sebi smešan, je drugi znak (ako to trčanja i osmeha nema). Poljubac nakon povratka je treći znak. Ukoliko sve to izostane i nastaviš vezu, za mene je to prevara. Koliko god da je veza trajala. Čak ne moraš da prestaneš da voliš tu osobu, nego neku drugu osobu počneš jače da voliš, ali ova ti je sigurna, pa ne raskidaš.

Zašto ne raskidaš?

Verovatno bismo pravo rekli da je to zato što si slab. Ja mislim da je to strah da ne ostaneš sam. Ja ga razumem, ali zaista. Samo ne razumem kakav smrad treba da budeš i misliš samo na sebe. Čekaj, ti si s njom dok ne nađeš zamenu. A šta si ti, nezamenjiv? Nisi druže, kao i ti i ona ima pravo da traži dalje. Dakle, kaži da misliš da vaša veza nije to što ti tražiš. Kaži da ti je neko drugi privukao pažnju, ako jeste. Ako želiš ponudi joj seks i možda će pristati na to, ali svesna da može da traži dalje i da ti tražiš dalje. Neki psiholozi bi rekli da je ovo loše, jer stvaraš iluziju i mogućnost da se vratiš i da je sve to mala kriza (ko zna, možda i jeste), ali ti si bar bio pošten, pre svega prema sebi i svojim osećanjima.

Seks nije prevara

Ovo je jedna od onih stvari – ne znaš dok ne probaš. Ako nikada u vezi niste imali seks s drugom osobom, ne znate kako to izgleda. Nekome je to iskustvo grozno, a nekome super. To je jedan svesni čin, gde vam je neko privukao pažnju i to je to. Seks je možda bio dobar, ali vi i dalje želite da budete s osobom s kojom ste. Ukoliko imate vezu u kojoj nema laži, onda ćete pričati o ovome. Moje i iskustvo mojih prijatelja kaže da ovo ne ubija vezu, već je samo jača.

Naravno, uvek će da proradi sujeta kod “prevarene” osobe i pomisliće da treba više da se potrudite. Da nije dovoljno atraktivna i seksi, a to je glupo. Na ovom svetu postoje toliko lepše i zgodnije osobe, ali činjenica da je neko s vama znači da vi imate dodatnu vrednost, nešto što ta lepotica i taj lepotan nemaju.

Međutim, opet iz iskustva, ne samo mog, teško ćete prevariti nekog, ako ste mnogo zaljubljeni. Mada postoje osobe za koje je seks samo fizička stvar u koju ne unose emocije, čak ni strast i one zaista mogu da imaju seks s drugim ljudima, a da samo vas vole. Verujte mi, znam ih.

Prevara u ljubavi ili ljubav u prevari

Da zaključimo. Ukoliko se u ljubavi desi da vam neko drugi privuče pažnju i eventualno imate seks, to nije toliko strašno ako iskreno priznate šta ste uradili i uradite sve da se iskupite. Međutim, ako vam se dogodi da se zaljubite u drugu osobu, a i dalje ste u vezi, tada lažete samo sebe, a to je najgore i u tome će biti saglasni svi moralni eksperti i psiholozi.

24sata