Prema pisanju današnjeg Sportskog Žurnala štoper Borca Siniša Saničanin oduševio je sve u italinanskom prvoligaš Udinezeu.

„Bravisimo Sinisa – čulo se juče na treningu italijanskog člana Serije A Udinezea. Nakon ubedljivog poraza od Intera (0:4) na domaćem terenu potreba za rekonstrukcijom tima sa „Friulija“ je sve izvesnija, ali angažman Prijedorčanina iz banjalučkog Borca na „čizmi“ ne zavisi samo od njegovih kvaliteta, već i Pravilnika o angažmanu stranaca u državnom prvenstvu na „čizmi“, piše Sportski Žurnal.

Po ovom beogradskom sportskom dnevniku mladi reprezentativac BiH Siniša Saničanin je oduševio Italijane jer je redak štoper koji igra sa levom nogom i koji je na sever Italije stigao sa visokim referencama. Ipak, bez obzira što je prošao testiranja veliko je pitanje da li će na proleće zaigrati za Udineze koji ima želju da ga angažuje, ali isto tako protiv sebe ima admnistrativne probleme.

„Kao što je i najavljeno, postoji opcija da Saničanin bude registrovan za Udineze, a potom pozajmljen jednom od klubova Serije B do leta. Kako smo saznali reč je o Peruđi koja može da registruje stranca samo preko kluba koji igra u najvišem rangu takmičenja i bude posuđen. Osim toga i Saničanin bi bio standardan što je i uslov njegove Agencije koja ga zastupa, a ono što je sigurno je da napušta Borac i odlazi u inostranstvo.

S obzirom da je za Saničanina najvažniji razvojni put i želja da jednog dana zaigra za „A“ reprezentaciju BiH u ovom trenutku nije bitno ime destinacije i kluba već sredina u kojoj će da bude standardan i da igra, odnosno ima minutažu koja je predispozicija za dalje angažmane i transfere“, piše Sportski Žurnal.

Ponuda iz Italije usledila je nakon odlične partije na „Koševu“ u kvalifikacionom susretu BiH – Engleska (0:0) u kojoj je odigrao na vrhunskom nivou zaustavivši napadače najeminentnijih klubova sa Ostrva.

prijedor24h