Muškarci i žene koji nisu upražnjavali seks do prve bračne noći otvorili su dušu i sa korisnicima društvene mreže “Reddit” podelili svoja iskustva. A iskustva su razna – od onih koja će vas naterati da poverujete u pravu, ali malo trapavu ljubav, do onih od kojih ćete se bukvalno uplašiti.

“Pitanje za Reditore koji su čekali do braka da upražnjavaju seks – kako je bilo i da li je bilo vredno čekanja? Samo ozbiljni odgovori”, glasi pitanje jednog korisnika koje je pokrenulo lavinu komentara i iskustava.

Bili smo totalno zbunjeni

“Pa, saznao sam da je rupa mnogo…mnogo niže. I lubrikant se te noći baš dobro naradio. Potrebno je dosta vremena da seks postane “savršen” ali inače nije loše. Ponekad želim da sam malo ekperimentisao, jer je potrebno baš mnogo vremena da se usavrši. Međutim, većim delom sam srećan što sam tako intimnu stvar podelio sa ljubavlju svog života”, piše korisnik Greatgasby.

Oboje smo bili nevini

“Sa prvim mužem sam čekala. Oboje smo bili nevini. Nisam imala pojma da smo seksualno nekompatibilni na mnogo načina. To nije bio glavni razlog zbog kojeg smo se razveli, ali je svakako bio jedan od razloga.

Ne želim da moja deca naprave istu grešku kao ja. Naravno da znaju sve o kontracepciji, emotivnim problemima u vezi i čekanju dok ne osetiš da si spreman. Ali, nikad ne možeš ZAISTA da upoznaš nekoga dok ne vodiš ljubav s njim i dok neko vreme ne proživiš sa njim, da budem totalno iskrena.

Da sam živela s bivšim mužem pre braka, verovatno se nikad ne bismo ni venčali”, piše Slinky999.

Za dve godine braka, dva puta sam imao seks

“Bio sam prilično popularan u srednjoj školi. Bio sam štreber, ali sam dobro prolazio kod devojaka. Jednostavno sam se dobro slagao sa njima. Imao sam dosta devojaka u srednjoj, ali te veze nisu dugo trajale. One su želele seks, a ja nisam, zbog čega se najčešće sve raspadalo. To ih je izluđivalo. Neke od njih su se ekstremno trudile da me nateraju da vodimo ljubav. To im je postala misija. Ali ja sam rekao ne. Nisam želeo da imam decu. Znao dam da će mi, sa mojom ličnošću, to biti veoma teško iskušenje, pa sam odlučio da totalno izbegavam seks.

Nedugo nakon što sam raskinuo sa jednom takvom devojkom, upoznao sam drugu devojku na času hemije. Seli smo jedno pored drugog i baš se dobro složili. I ona je bila nevina, pa nisam osećao nikakav pritisak.

Na fakultetu smo se verili, i dogovorili se da nema seksa pre braka. Velika je**na greška. Želelo sam da nadoknadim sve ono što sam propustio, ali to mi je od početka bilo teško.

Za dve godine braka, dva puta sam imao seks. Ona je bila anksiozna, a pošto nam prvi put nije bio baš prijatan, uplašila se. Odbijala je da to uopšte radi sve do našeg medenog meseca, mesec dana kasnije. Pokušali smo, i nismo uspeli. Nekoliko godina sam se jednostavno samozadovoljavao u WC-u. Kada sam joj rekao da se odljubljujem od nje, rešila je da uradi sve što je u njenoj moći da me zadrži. Čak je i vezala mašnu oko sebe, kao da je poklon od Deda Mraza. Ali sve one godine samozadovoljavanja u WC-u i nedostatak seksa učinile su da moj penis jednostavno ne reaguje na nju.

Danas, znam da izmišlja laži o tome zašto smo se razišli. Govori da sam ja kriv za sve, ali to nije istina. Godinama sam davao sve od sebe. Ona se potrudila samo pri kraju.

Sada imam divnu verenicu, beba nam je na putu i imam odličan posao. Zaista mi je pokazala šta sam sve propuštao u životu”, iskren je gtakiller0914.

Seks je bio toliko loš da sam postao feminista

“Zabavljali smo se dve godine, nekoliko godina smo živeli zajedno, a onda smo se venčali. Bila je to apsolutna katastrofa.

Oboje smo odrasli u Južnoj Karolini i, pored kulturološke averzije prema bilo kakvom razgovoru o seksu (posebno ako je reč o ženama), seksualno obrazovanje nam se uglavnom svodilo da zastrašivanje o tome kako možete da zatrudnite i kako ni jedan vid kontracepcije zapravo nije efikasan (dakle, ne upražnjavajte seks!) I do čega je to dovelo? Do ogromnog straha od seksa s njene strane, koji je doveo do ekstremnog vaginizma. Naravno, niko nam je**no nije rekao šta je to, pa smo sve pripisali bolu prilikom prvog pokušaja, A onda i drugog.. I trećeg…

Dok smo skapirali o čemu se radi, kod nje je u podsvesti već bila cementirana relacija “seks=bol”, iako nikad zapravo nismo uspeli da obavimo penetraciju više od par centimetara. Ipak, ona je uvek osećala grižu savesti jer nije htela seks, jer je odgajana tako da misli da je ženina obaveza u braku da pruža seks muškarcu. Ali ujedno je bila i prestravljena od trudnoće, pa je jedan pokušaj (sa zaštitom) dovodio do mesec dana straha od toga da nije trudna. Čak je i seks preko odeće bio nepodnošljiv, jer bi se ona uvek osećala kao totalni promašaj i želela bi da pokušamo, a ja sam se uvek plašio da će to da pita jer bi pokušavanje značilo da treba da povredim nekoga do koga mi je stalo.

S vremenom joj je libido totalno opao i na scenu je stupila klasična priča o životu bez seksa. Zapravo, sve je postalo vezano za seks. Na primer, ako bih oprao sudove posle ručka, ona bi odmah rekla da to radim samo da bih skupio bodove za seks, i tako dalje. Posle tri i po godine tražio sam razvod.

Trebalo mi je par godina da se oporavim od svega, ali sada sam veren ženom sa kojom sam “kliknuo” na svim mogućim nivoima. Ali, ono što je najvažnije, možemo opušteno da pričamo jedno s drugim o svemu, pa sve prepreke prevazilazimo pre nego što prerastu u ozbiljan problem.

Takođe, zbog ovog iskustva iz prvog lica o tome kako patrijahalno vaspitanje može da sj**e i muškarca i ženu, postao sam prilično jak feminista”, piše Derigiberble.

Već 25 godina smo u braku

“Imajte u vidu da ne mogu ništa objektivno da uporedim, jer ja samo za ovo znam.

Moja žena i ja smo oboje bili nevini kada smo se venčali, odmah posle fakulteta. Ja sam imao 23, ona 22 godine. U braku smo već 25 godina, i mislim da je naše iskustvo prilično često, sudeći po onome što sam čuo od drugih. Ponekad je prilično intenzivno. Upražnjavanje seksa u kući u kojoj ima dece (bilo kog uzrasta) je prilično teško (žao mi je ako neko od moje dece pročita ovo, ali pomalo ste naporni).

Ne kajem se ni zbog čega”, kaže 7Finger.

24sata