Rukometaši Prijedora bili su nadomak iznenađenja- pobjede nad liderom i jesenjim šampionom BH Premijer lige Izviđačom iz Ljubuškog.

RK PRIJEDOR –  RK IZVIÐAČ  31:27 (13:14)

Sportska dvorana Mladost u Prijedoru. Gledalaca: 280. Suci : Amar i Dino Konjičanin  (oba Visoko). Delegat: Pero Marić (Mostar)

RK PRIJEDOR: Knežević, Šerbula, A.Miljuš, Popovi 2, Kecman, Vejnović, Šešić 3, Kaurin 8, Daničić 6, Topić (12 odbrana), Balaban, M. Miljuš, Babić 6 odbrana, jedan sedmerac, Savić 6, Blagojević 2, Cvijić Trener: Saša Babić

HRK Izviđač: Miličević, J. Ereš 5, Mandić 4, Marković, Čutura 1,  Jarak 1,  Tolić jedna odbrana,  Šarac 7, A. Grbavac 2, J. Grbavac 3, M. Pavlak 1, A. Pavlak 1, Hrstić 6, I. Ereš, Ivanković (15 obrana-dva sedmerca), Beljo. Trener: Zdenko Grbavac.

Sedmerci: Prijedor 7 (4), Izviđač 4(3).

Isključenja: Prijedor 6, Izviđač 10 minuta.

Igrač utakmice: Matej Hrstić

Rukometaši Prijedora bili su nadomak iznenađenja- pobjede nad liderom i jesenjim šampionom BH Premijer lige Izviđačom iz Ljubuškog. Tri neiskorištena sedmerca iz prvog djela utakmice i desetak zicera domaće momčadi bili su razlog što su gosti zasluženo odnijeli  bodove. Sa šest iskusnih igrača i šest momaka od 15. do 17 godina, protiv tima koji ima tri postave Prijedorčani su borbenom igrom dali svoj maksimum.

Igralo se gol za gol a na odmor se otišlo sa prednosti “izviđača” od gola. U nastavku gosti su bili bolji, a domaći uspjevaju uhvatiti  rezultatski priključak.

Iako gosti nisu pružili očekivanu partiju, obzirom na predhodne mečeve, do izražaja u drugom djelu je došla rotacija gostiju. Čak deset  igrača Izviđača upisalo se u listu strijelaca. U odsutnim trenucima čuvar mreže Marko Ivankoviæ je bio na nivou i sa 15 odbrana, dva sedmerca osigurao put do trijumfa.

Najlošiji akteri ovog  izuzetno korektnom meča bili su suci Amar i Dino Konjičanin. U tri navrata, kada su Prijedorčani imali priliku za poravnanje, odnosno vođstvo,poništili su regularne golove Gorana Daničića i Srđana Savića. Uz to, dva probijanja gostujućih igrača okarakterisali su za sedmerce.

Ekipi trenera Saše Babića je u finišu ponestalo snage a i koncetracija je uzela danak. U fazi napada pravili su početničke greške a odbrana je bila kao livanjski sir.

U pobjedničkoj ekipi izvanredno je , uz golmana Ivankovića, odigrao neosporni talent mladi Matej Hrstić. Izuzetno raspoloženi za igru bila su dva Josipa: Ereša i Šarac.

Najefikasniji strijelac ovog meča bio je  Aleksandar Kaurin. Motor tima Goran Daničić te Srđan Savić, Sandro Popović i Mladen Blagojević bili su veoma dobro čuvani pa je poraz 27:31 logičan.

prijedor24h