Filip Arežina će se gotovo sigurno vratiti u redove Zrinjskog, pa će tako Rudar Prijedor ostati bez najboljeg strelca iz prvog dela Premijer lige.

Arežina je bio najefikasniji među ”zeleno-crnima”, a četiri puta je zatresao mrežu. Ekipu je odmah po završetku jeseni napustio drugi strelac Mirza Džafić, koji je postigao tri gola. Osim njih u listu strelaca upisivali su se još Zoran Milutinović, Siniša Radoja i Petar Kunić po dva puta, te po jednom Nemanja Pekija, Dejan Kojić i Nebojša Mrkić. Ukupno su postigli 16, a primili su 27 golova, te sa skromnih 16 bodova zauzeli 14. mesto i imaće dosta muke da dođu do opstanka.

Najstandardniji je bio golman Dalibor Kozić, koji je odigrao svih 18 mečeva, te sakupio 1.620 minuta, a 90 manje ima Bojan Burazor, koji je bio starter 17 puta, te je samo jednom zamenjen u sudijskoj nadoknadi vremena. Slede Nebojša Pejić sa 1.421 (17 nastupa), Aleksandar Jovičić sa 1.350 (15) i Čedomir Ćulum, koji je odigrao 1.342 minuta (16).

Prijedorčani su dobili 54 žuta kartona, a najviše puta, čak sedam, opomenut je Ćulum. Slede Jovičić sa šest, Pejić i Nebojša Šodić sa po pet, Stipe Miloš je dobio četiri, Arežina, Burazor,  Kunić i Radoja po tri, Milutinović i Mrkić po dva, a Kozić, Džafić, Kojić, Boris Nišević, Džordž Ovusu, Vladimir Petković i Mario Desnica po jedan žuti karton. Isključen je samo Stipe Miloš. Kapitensku traku nosila su dvojica fudbalera, Šodić u 13, a Pekija u pet navrata.

Odlasci

Osim Arežine za sada su iz kluba zvanično otišli Mirza Džafić i Željko Kuzmić, a na izlaznim vratima su Dfžordž Ovusu, Nimo Narti Džesper, Vladimir Petković, Armin Mešić, Stipe Miloš, Mario Desnica i Boris Nišević i Edvin Hamzić.

prijedor24h/EuroBlic