Katolička crkva u BiH nije ni prva ni jedina koja se, evo, već pune dvije decenije zalaže za promjenu Dejtonskog sporazuma i ukidanje Republike Srpske. Jedina razlika je u tome što za razliku od drugih, koji svoje ciljeve javno proklamuju i ne libe se da prijete čak i batinama kako bi ostvarili ono što su naumili, Katolička crkva to radi u rukavicama, onako kurvanjski tiho, hinjski – kako inače djeluju lukavi Latini.

U sjenci nedavnih događaja u Novom Gradu i sukoba vlasti RS sa institucijama BiH, priča o tome prijeti li nam novi rat ili invazija vanzemaljaca, mediji su ovih dana tek stidljivo objavili najnovije zaključke Biskupske konferencije u BiH, odnosno njene uticajne komisije “Justitia et pax” na čijem se čelu nalazi banjalučki biskup Franjo Komarica. Ruku na srce, zaključci koji su objavljeni o stanju u BiH, posebno u dijelu u kojem se pominje “nepravedni” Dejton, kada su izrečeni iz Komaričinih usta, nisu ništa novo i zbog toga ovom katoličkom popu treba skinuti kapu na dosljednosti. Međutim, kada je počeo da tabiri stanje u RS i položaj Hrvata u njoj, kontroverzni banjalučki biskup, inače nosilac Ordena časti RS, uspio je da prevaziđe čak i svoje visoko postavljene standarde dvoličnosti!

“U entitetu RS nedostaje više od 90 odsto hrvatskog naroda. Demografski genocid i etnocid nad ovim narodom pratio je i kulturocid”, izvali Božji sluga Komarica, bez straha da će ga zbog sablaznog laprdanja Onaj odozgo zveknuti munjom posred čela! Tačno je da je malo Hrvata ostalo u RS, ali ništa manje nego što je Srba ostalo u Hrvatskoj ili “hrvatskom stonom gradu” Mostaru. Što se tiče Komaričinih opservacija o “genocidu”, “etnocidu” i “kulturocidu”, koje su Srbi počinili nad Hrvatima, predlažem da biskup što prije stupi u kontakt sa svojim bošnjačkim kolegama, Seadom Zubanovićem ili Fatmirom Alispahićem, koji su “otkrili” da su Srbi Bošnjake “genocidisali” najmanje 15 puta! Zajednička knjiga ovih “istraživača” sigurno bi postala bestseler.

Nakon što dokaže da su Srbi sami sebe istjerali iz Hrvatske i doline Neretve te da su regularne jedinice hrvatske vojske u Mrkonjić Gradu zapravo sadile cvijeće, Komarica će komotno moći da se kandiduje za sveca, kad mu je već, onomad, propala kandidatura za Nobelovu nagradu za mir. Ako može Stepinac, zašto ne i on?

Press