Kad su u pitanju ljubavne veze, večita dilema je da li se treba viđati s nekim ko vam se ne dopada baš do kraja

Svakome se desilo da je upoznao neku osobu koja je stvarno super, ali fali ono nešto što može da se nazove “leptirićima u stomaku. Ako se ta neka velika zaljubljenost i uzbuđenje ne pojave ni nakon nekoliko meseci viđanja, javlja se dilema, da li raskinuti ili nastaviti vezu.

Iako će se verovatno većina opredeliti za ovo prvo, licencirani bračni terapeut Dejvid Klouv smatra da je postojanje konfliktnih osećanja prema nekome sasvim normalna stvar u svakoj vezi.

– Ambivalentnost je potpuno normalna stvar u romantičnim odnosima. Kada izlazimo s nekim prema kome još nismo razvili jaka osećanja, mi prolazimo kroz proces unutrašnjeg sukoba, odnosno ambivalencije – kaže Klouv.

Iako se može činiti kontraproduktivno da izlazite s nekim prema kome ne osećate neke dublje emocije, to nije nužno loša stvar sve dok osoba s kojom se nalazite vidi vaš odnos isto kao što ga i vi vidite.

Niste u obavezi da u svim svojim romantičnim odnosima osećate zanos. Ako vam je i jednom i drugom lepo i zabavno zajedno, to je sasvim u redu – smatra psiholog Ramani Durvasula i ističe da je bitno da osvestimo razloge zašto se viđamo s tom nekom osobom, jer to može da utiče na vaše buduće veze.

Telegraf