Daliborka Radulović (39) iz Krupe na Uni osumnjičena je da je ubila svoju tek rođenu djevojčicu, saznaje Press!

Kako je saopšteno iz policije, operativnom dežurstvu CJB Prijedor, od strane dežurnog osoblja prijedorske Opšte bolnice, prijavljeno je da se u prostorijama bolnice nalazi pacijentkinja za koju dežurni ljekar sumnja da se porodila van zdravstvenih ustanova.

Policijski službenici CJB Prijedor su nakon zaprimljene prijave preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti u Opštoj bolnici Prijedor i na adresi stanovanja pacijentkinje, kojom prilikom je utvrđeno da postoji osnov sumnje da je osumnjičena počinila krivično djelo “Ubistvo djeteta pri porođaju”. Na licu mjesta izvršenja krivičnog djela izvršena je istražna radnja uviđaj, a pregledom užeg i šireg lica mjesta policijski službenici su pronašli pvc kesu u kojoj se nalazilo beživotno tijelo novorođene bebe.

U Zavodu za sudsku medicinu Banja Luka izvršena je obdukcija mrtvog tijela novorođenčeta, kojom prilikom je utvrđeno, da je smrt novorođenčeta nastupila kao posljedica nanesenih povreda u predijelu glave.

Kako saznajemo, u toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Ubistvo djeteta pri porođaju“ protiv Radulovićeve.

Osumnjičena se trenutno nalazi na liječenju u Opštoj bolnici Prijedor, nakon čega će se prema istoj postupati po uputstvima dežurnog tužioca nadležnog tužilaštva.

Press