Za većinu muškaraca ženski orgazam je jedna od najvećih seksualnih misterija, zato smo mi rešili da vam otkrijemo sve do najsitnijeg detalja.

Seks je sjajan – i to nije tajna. Ali da li ste se ikada zapitali šta vaša partnerka oseća tokom njega? I da li se uopšte razlikuje od muškog doživljaja?

Šta žene tačno osećaju tokom seksa?

Žene se tokom seksa osećaju sjajno – ali kako tačno izgledaju ta osećanja? Naleti talasa tople vode, vodopadi užitka, erupcija, dubok izdisaj ili osećaj duboke masaže – ovo su samo neki od termina koji tačno opisuju kako se žene osećaju tokom orgazma.

Ali šta je sa ostalim fazama seksualnog zadovoljstva?

1. Predigra

Ljubljenje, maženje, stimulacija klitorisa, sve su ovo sjajni momenti koje proživljavamo tokom predigre. Svo ovo uzbuđenje šalje signal mozgu da poveća dotok krvi u vaginu, što dovodi do bubrenja klitorisa i vagine. Mozak takođe šalje poruku njenim intimnim delovima da se spremi za seks, tako da dolazi trenutak lubrikacije.

U osnovi, ona postaje jako vlažna. Ali dosta sa tehničkim izrazima. Stanje uzbuđenosti ženama je potpuno seksi i izaziva skoro pulsirajuću senzaciju u području oko klitorisa koje zahteva da bude zadovoljeno.

2. Vaginalni seks

Osećaj penisa u vagini za žene je neuporediv sa bilo čime zamislivim, a kada se sve radi kako treba, orgazam je poput atomske bombe. Kada je devojka pravilno uzbuđena, da, mislimo na predigru, ulazak penisa u vaginu pruža osećaj topline. Devojke vrlo često ne mogu da pronađu reči koje bi opisale ovo iskustvo, a najbliži opis koji koriste je naelektrisanost celog tela.

Kretanje penisa u ritmu čini vaginu uskom i mokrom. Njegovo dodirivanje vaginalnih zidova i G tačke stvara osećaj koji je jako sličan potrebi za piškenjem, i uglavnom se javlja u dnu stomaka.

Kada stigne do orgazma, njeno celo telo ispušta napete talase prepune uživanja koji dovode do grčenja vagine.

3. Oralni seks

Oralni seks je pravi užitak za većinu devojaka, a mnogima je ujedno i jedini način da dožive orgazam. Za razliku od vaginalnog seksa, oralni seks je znatno više opuštajuć. Oralni seks pruža vlažan i topao osećaj zadirkivanja koji skoro uvek dovodi do intenzivnog nagomilavanja, a potom i do otpuštanja, energije. Ponekada je orgazam toliko intenzivan da će tražiti da prestaneš onog trenutka kada ga doživi.

4. Analni seks

Pojedinim devojkama je izrazito bolan. Međutim, kada se izvede uz dovoljno lubrikacije i pažljive pokrete, osećaj neugodnog „bola“ može da dovede do neverovatno jakog orgazma. Analni seks nikada ne bi trebalo da izvodite bez stimulacije klitorisa jer su jako male šanse da će devojka tako dostići orgazam.

5. Stimulacija klitorisa

Ova vrsta seksa pruža jedan od najneverovatnijih osećanja koje žena može da iskusi. U pitanju je jedan od ključnih sastojaka koji će je dovesti do orgazma, bez obzira na to da li koristite jezik, prste, penis ili vibrator.

Intenzitet orgazma zavisi od količine pritiska i pokreta koje koristite – gore-dole, krugovi, tapkanje – ali svakako će skoro svaki put dostići eksplozivan orgazam.

6. Osećanja nakon orgazma

Dok devojke imaju sposobnost doživljavanja nekoliko orgazama tokom seksa, mnogima je pomisao na toliko uzbuđenja isuviše iscrpljujuća usled osetljivosti klitorisa nakon orgazma. To znači da, ako ti devojka nakon orgazma kaže da prestaneš, prestani. Nastavak seksa nakon orgazma nije uzbudljiv, već bolan.

24sata