Estradni menadžer Saša Mirković, vlasnik muzičke kuće “Beoton”, narodni poslanik u Skupštini Srbije i do prije pet dana predsjednik Skupštine Zaječara, uputio je otvoreno pismo Aleksandru Vučiću, u kojem je iznio teške optužbe na račun premijera Srbije, označavajući ga kao vođu mafije.

Godine 2008, upravo zbog Vučića, tada generalnog sekretara SRS, Mirković je uzeo člansku kartu radikala, a pjevačica Marija Šerifović, kojoj je Mirković bio menadžer, pjevala je na predizbornim mitinzima SRS. Na izborima 2012. godine Mirković je učestvovao kao kandidat pokreta “Živim za Krajinu”, da bi odmah po okončanju glasanja, kada je postalo jasno da je SNS odnio ubjedljivu pobjedu, pretrčao u tabor naprednjaka. Tolikom brzinom da je sa novom partijskom knjižicom uspio da stigne i na inauguraciju Tome Nikolića na funkciju predsjednika Srbije.

To pretrčavanje naplatio je već sljedeće godine, kada je kao kandidat SNS-a dobio funkciju pomoćnika ministra saobraćaja, da bi ubrzo poslije toga bio izabran i na funkciju predsjednika Skupštine Zaječara. Glasovima SNS-a. Na izborima 2014. godine Mirković je od SNS-a uzeo mandat narodnog poslanika. Mediji su objavili da je sa računa grada Zaječara na račun Mirkovićevog “Beotona” uplaćeno 400.000 evra. Sve to vrijeme za Vučića je imao samo riječi hvale.

Sada tog istog Vučića u pismu opisuje kao vođu mafije koji ima “svoju privatnu vojsku, privatnu policiju, privatne sudije i privatne tužioce”, koji funkcionišu “po principu tajne organizacije zavještane ćutanjem”.  Koji mulja s izborima, zastrašuje i premlaćuje političke protivnike. I kud ćeš većeg dokaza – voli da gleda film “Kum”! Ja sam protiv tebe i tvog apsolutizma, piše naglo prosvijetljeni Mirković. Samo još da objasni šta je do sada, cijelih sedam godina, tražio sa “mafijašem” Vučićem? Zašto je pristao da bude član tajne organizacije zavještane ćutanjem i od “kuma” Vučića prihvatao brojne dobro plaćene i uticajne funkcije.

Ma, sigurno je, mučenik, to učinio zbog Vučićevih prijetnji i pritisaka.

Press