Jer, svi tragaju za osvježenjem….Crveni ruž predstavlja klasiku u beauty svijetu. On je nešto nalik maloj crnoj haljini. Vječan, sigurica, bezvremenski, zavodljiv, seksi. Bez obzira na nijansu, ali i na podlogu (mat, kremast) crveni ruž je bio i ostao takođe savršeno “oružje” za prazničnu sezonu.

Iako ga najviše volimo u mat verziji i vatrenocrvenoj nijansi, crveni ruž pogotovo za vrijeme praznika ima nekoliko zanimljivih, atraktivnih varijacija koje će vam pomoći da se izdvojite i na ovom polju.

Taman & ombre

Crveni ruževi koji imaju podton u plavoj i ljubičastoj nijansi su fantastični za sve djevojke koje nisu fan klasike, već preferiraju gothic nijanse i smjele, zavodljive kreacije. Ukoliko ipak želite da i vaš ombre bude drugačiji onda vam predlažemo da se ugledate na Marilyn Monroe i njen trik za punije usne. Da bi usne učinila punijim, poznata glumica i seks simbol pedesetih je insistirala kod šminkera da joj nanesu nekoliko različitih ruževa na usne i sjaj, ne bi li postigli sjaj, punoću i teksturu koju je ona željela. Tako je ivice usana akcentovala ružem u tamnijoj nijansi crvene dok je srednji dio usana istakla svijetlijim učinivši da joj usne izgledaju kao ombre, ali s crvenim tonovima!

Sjajan, kremast…

Imate dvije opcije. Prva je da nanesete crveni mat ruž na usne pa premažete usne neutralnim sjajem ili sjajem u sličnoj crvenoj nijansi. Druga opcija je da olovkom za usne iscrtate ivice usana, a onda našminkate usne tečnim, sjajnim ružem koji izgleda istovremeno tečno i gusto, kao da je lak za nokte.”

Svjetlucav, tečan…

Nova godina prosto zove na šljokice i svjetlucavu teksturu jer svako želi da bude party kraljica. Za malu dozu grungea obavezna nadogradnja je ajlajner i maskara koji će naglasiti i istaći vaše oči. Još ako malo umrljate ajlajner za smokey look, na pravom ste putu da dobijete prazničan beauty look koji će ići uz bilo koju kreaciju. Što se tiče ruža, make up visažisti savetuju da nanesete jedan malo kremastiji ruž na usne preko kog ćete ili nanijeti crveni glitter ruž ili svjetlucav prah koji možete da kupite u specijalizovanim i malo skupljim kozmetičkim radnjama. Šljokice i prah će biti postojni zahvaljujući kremastoj teksturi pa će vaše usne izgledati kao disko kugla a svima će poručivati: “Spremna sam da zakoračim u novu 2016!”

(NN/elle.rs)