Policija će protiv dva lica podnijeti izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka zbog sumnje da su uz pomoć falsifikovanih recepata kupovala antidepresive u apotekama u Kozarskoj Dubici.

Izvještaj će biti podnesen protiv lica čiji su inicijali M.J. /34/ i D.K. /36/, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.

Policija je prilikom pretresa automobila “be-em-ve”, kojim je upravljalo lice M.J, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice D.K, pronašla i oduzela 290 tableta antidepresiva kupljenih u apotekama u Kozarskoj Dubici uz pomoć falsifikovanih recepata.

Riječ je o antidepresivima “tramadol”, “maprotilin”, “latrigil” i “bensedin”.

CJB Prijedor apeluje na vlasnike i radnike apoteka da budu maksimalno oprezni prilikom prodaje ove vrste lijekova, te da svaki sumnjivi slučaj kupovine tih lijekova prijave najbližoj policijskoj stanici ili na besplatan broj telefona 122, s ciljem sprečavanja zloupotrebe lijekova iz grupe antidepresiva.

U saopštenju se navodi da je policija na području koje pokriva CJB Prijedor proteklog vikenda kontrolisala 161 vozača i iz saobraćaja isključila njih 27 zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od kojih je devet uhapšeno i zadržano u službenim prostorijama do otrežnjenja.

Kampanja Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske “Alkohol+volan=ubitačna kombinacija/Srećna Nova, bez žrtava” provodi se od 17. do 31 januara 2016. godine.

SRNA