U Osnovnom sudu u Banjaluci danas će se održati posljednje ročište u procesu koji vodi Milorad Dodik protiv Mladena Bosića zbog dijela izjave u kojoj Bosić kaže da je „Dodik ukrao milionska sredstva”.

Reagujući na Dodikovu izjavu, predsjednik SDS-a Mladen Bosić je rekao “kako Milorad Dodik, čovjek koji je sve slagao u vezi s referendumom o otcjepljenju Republike Srpske, vraćanju nadležnosti s nivoa BiH, reviziji privatizacije, obračunu s kriminalom i koji je ukrao milionske iznose, može za nekoga reći da je lažov”.

Milorad Dodik se tokom ovog procesa nije ni jednom pojavio niti će i danas doći na ročište, koje bi trebalo da bude završno davanjem izjava Dodika i Bosića kao svjedoka.

Predsjednik SDS-a je najavio da će predmeti koje je dostavio sudu u ovom procesu biti proslijeđeni nadležnim tužilaštvima po završetku ovog suđenja.

On tvrdi da je dostavio dokaze o krivičnim djelima trgovine uticajem, zloupotrebe položaja i primanje i davanje mita “čime je Dodik omogućio protivpravno bogaćenje sebi i drugim licima, a na štetu Republike Srpske”.

Press