Policijski službenici PS Novi Grad Okružnom tužilaštvu u Banjaluci proslijedili su izvještaj protiv Zorana Diklića (42) iz Novog Grada u kojem ga sumnjiče za falsifikovanje isprave.

Osumnjičeni je 2002. godine kao zaposleni radnik jedne javne ustanove pravnoj i kadrovskoj službi dostavio diplomu o završenoj Višoj tehničkoj školi u Subotici sa zvanjem elektro inženjera. Diploma je odložena u njegov personalni dosije, da bi 2015. godine u proceduri provjere, nakon što je napredovao, u postupku imenovanja na radno mjesto rukovodioca jednog odjeljenja, utvrđeno da je diploma falsifikovana.

Riječ je, kako Avaz nezvanično saznaje, o radnom mjestu u RJ „Elektrodistribucija“ iz Novog Grada. Izvori bliski akciji kodnog naziva „Falsifikat“ navode da je „Diklić znao da je riječ o falsifikatu, kao i da je sve svjesno učinio“. Pao je tokom provjere nakon što mu je ponuđeno da postane šef službe prodaje i naplate u „Elektrodistribuciji“ Novi Grad, što je on prihvatio ne računajući očito na mogućnost da će njegov falsifikat na provjeru.

Inače, od aprila ove godine policijski službenici CJB Prijedor Okružnom tužilaštvu podnijeli su tri izvještaja protiv pet osoba u kojim ih terete za falsifikovanje isprave. Akcija „Falsifikat“ se nastavlja.

Press