Jedna od najtežih stvari sa kojima se u životu susrećemo je svakako odluka da imamo seks i da li smo uopšte spremni na taj korak. Baš zbog toga je ovaj, očigledno najgotivniji otac na svetu, rešio da podeli svoje savete sa svetom.

Evo kako sa sigurnošću možeš da znaš da si spreman/na da imaš seks:

1. Moraš da budeš dovoljno zreo da otvoreno pričaš o tome, bez skrivanja. Ako moja deca nisu dovoljno zrela da pričaju o tome sa majkom ili samnom, definitivno nisu spremna.

2. Moraš da budeš dovoljno zrela osoba da sačekaš da sa partnerom razviješ potpuno poverenje. Počni polako, držite se za ruke, ljubite se dodirujte – sve radite postepeno. Tako ćeš imati vremena da ga zaista upoznaš, razvijete međusobno poverenje i tačno procenite da li je u pitanju ljubav ili samo opčinjenost i požuda. Nemojte pogrešno da me shvatite, nemam ništa protiv požude i strasti, ali to nisu baš najbolje emocije za donošenje životnih odluka.

3. Moraš da budeš dovoljno odrasla osoba da razumeš važnost korišćenja kondoma.

4. Svom sinu i kćerki sam rekao da nemaju seks na jezivim mestima jer imaju savršeno dobre sobe sa vratima koja se zaključavaju. Takođe, njihovi prijatelji su više nego dobrodošli i da ostanu na doručku.

Iako ne postoji sto odsto siguran način da znate da ste spremni za prvi seks, ovi saveti su prilično mudri i odličan dokaz da roditelji itekako mogu biti od koristi kada je u pitanju seks.

24sata