Opravdano…

1. Skrivanje

Iako će jedni u ljubavničkom odnosu videti čari veze bez obaveza ili se pak opravdavati prolaznom zaljubljenošću, takvi “aranžmani” na duge staze imaju puno mana. Prva i osnovna je skrivanje, jer se ljubavnici moraju držati daleko od očiju javnosti. Čari zabranjenog voća brzo blede ako ste primorani vreme provoditi u jeftinim hotelskim sobama ili pak se skrivati u automobilu.

2. Laži

Ljubavnički odnos podrazumijeva laži, i to puno njih. Što dulje odnos traje, to se te laži sve više provlače kroz život i izazivaju osećaj nemira I izazivaju teškobe . Laganje porodice i prijateljima tek je deo tog problema, a većina onih koji su u ljubavničkom odnosu najviše lažu sami sebi – bilo da si govore da to što čine nije loše ili pak umanjuju svoje osećaje, prihvaćaju laži ljubavnika da je u lošem braku itd.

3. Griža savesti

Kakvo god bilo religiozno uverenje, društvena je norma da je brak nešto u što se ne bi smelo dirati. To posebno dolazi do izražaja u pričama gde postoje i deca. Iako to nije nešto što se pojavljuje dok su ljubavnici zaneseni strašću, s vremenom se neminovno nameće pitanje posledica takvog odnosa.

Nadlanu