Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić pozvao je novinare koji izvještavaju o Prijedoru da ne teže senzacijama i da nastave da prenose realnu sliku o ovom gradu.
“Nekontrolisano iznesene riječi puno mogu da znače. /NJemački kancelar Angela/ Merkel rekla je da je moguć rat na Balkanu i mi imamo odustajanja investitora”, rekao je Pavić novinarima na prijemu upriličenom za predstavnike medijskih kuća u gradu na Sani.

On je naveo da je sličan primjer i to što su poslanici Narodne skupštine Republike Srpske govorili o navodnom kriminalu u rudniku “Arselor Mital Prijedor”.

“Od Nove godine u toj kompaniji počinje otpuštanje radnika i ko će za to snositi posljedice? Da li oni koji su govorili o kriminalu ili radnici i ovaj grad? Zar oni misle da se mogu igrati sa velikim kompanijama?”, pitao je Pavić.

On je apelovao na predstavnike medija da prate rad svih institucija i da izvještavaju realno, jer senzacija traje kratko, a posljedice mnogi snose dugo.

Prema njegovim riječima, i na negativnim primjerima se uči, a zajednički cilj i medija i grada je razvoj Prijedora i bolja budućnost.

“Razmišljajte i o svojoj profesiji i o svom gradu i na toj tački uvijek ćemo se naći jer nam je cilj da živimo u boljoj sredini”, dodao je Pavić.

U Prijedoru postoji lokalni javni medij u čijem sastavu su Radio Prijedor, Televizija Prijedor i sedmične novine “Kozarski vjesnik”, zatim dvije privatne radio stanice – Fri radio i Espri radio, više lokalnih internet portala, a dopisništva ili dopisnike imaju SRNA, RTRS, “Glas Srpske”, Anadolija, “Dnevni avaz”, BH Radio 1, “Vesti”, “Večernje novosti”, “Pres Republika Srpska”, “EuroBlic”, ATV, Elta TV, NTV 101 Sanski Most, K3 i Sportski žurnal.

SRNA