Ne bi li bilo prosto savršeno kad biste mogli da saznate kakav je koji muškarac u krevetu samo gledajući ga? E, pa i možete ako tome posvetite malo vremena i proučite njegove svakodnevne navike.

Na šta tačno morate da obratite pažnju objašnjava Džudi Džejms, ekspert za govor tela.

Kako jede

Da li vaš muškarac jede hranu toliko brzo kao da sutra ne postoji ili hranu sporo secka u male komadiće? Navike u ishrani mogu dosta toga da otkriju o tehnici u seksu.

– Nije čudno što mnogo parova za prvi zajednički izlazak izaberu restoran. Bili mi toga svesni ili ne, mi želimo da vidimo kako će naša druga polovina jesti, jer to zaista puno otkriva (čak i podsvesno) o tome kakav će biti u krevetu – tvrdi Džudi.

Ona objašnjava kako se ljudi mogu podeliti u kategorije prema tome kako jedu.

Proždrljivac: Hranu trpa u sebe što je brže moguće. Ako brzo i pomalo smotano jede, traži brzo zadovoljstvo, a takav je i u krevetu. Na brzinu reši stvar i onda ili očekuje da napustite njegov stan ili odmah zaspi.
Gastronom: Kada muškarac uživa u hrani i ostavi najbolji komadić za zadnji zalogaj, znači da traži produženo zadovoljstvo. Takav muškarac će imati bolju tehniku u krevetu i biti puno senzualniji pod pokrivačem.
Izbirljivac: Kada je neko veoma izbirljiv s hranom to u pravilu znači da neće voleti puno da eksperimentiše u seksu. On ima svoju ustaljenu rutinu koja mnogim ženama brzo dosadi.

– Ako vam ponudi hranu svojom viljuškom ili još bolje upotrebi prste kako bi vam dao da isprobate nešto sa njegovog tanjira, možete biti sigurni da će biti velikodušan i u krevetu.

Kako se kreće

Kad vidite kako muškarac hoda, pleše ili se kreće, možete puno saznati o njegovoj seksualnoj uspešnosti.

– Kada muškarac pleše, ritam i koordinacija su neophodni. Ako ne poseduje nijedno, to znači nevolje i u “vodoravnom” plesu – tvrdi Džudi.

U svom ritmu: Dobro plesanje naravno ne znači da mora biti vrhunski plesač, ali potpuno promašivanje ritma ne obećava velike stvari u krevetu. Neko ko na podijumu među ljudima izgleda kao da je u “svom zasebnom filmu”, može kod žena potpuno da ugasi seksualnu želju, – kaže Džudi.

Latino ljubavnik: Dobar plesač, koji zna dosta seksi pokreta dobitna je kombinacija. Ali ponekad oni znaju da odu u krajnost. Kada preteruju u iskazivanju svog seksipila na plesnom podijumu to znači da vole pažnju, a takvi muškarci znaju da budu veoma sebični u krevetu – tvrdi Džudi.

Kako govori

Jeste li znali da često po visini i boji glasa odlučujemo je li nam neko seksi ili ne? Što je muški glas dublji, to se on čini snažnijim i moćnijim ženama, s druge strane visok glasić otkriva detinjatost.

– Kad se muškarac uzbudi njegov glas će postati dublji i promukliji, a njegovo će disanje biti otežanije. Zbog toga žene privlače muškarci koji zvuče kao da su promukli, kaže Džudi.

I ritam govora je važan u određivanju je li neko seksi ili ne.

– Brzi, “staccato” način govora otprilike deluje kao osoba koja nekoordinisano hoda. Za takve muškarce naprosto ne možete zamisliti da bi mogli biti dobri u krevetu gde su koordinacija i ritam bitni. A ako je reč o osobi koja zamuckuje i zbunjuje se dok govori, to je znak muškarca koji ima problema s preuranjenom ejakulacijom, kaže ona.

Kako dodiruje

Svi parovi prolaze kroz fazu prvih dodira na početnim sastancima. Kako biste ga razotkrili obratite pažnju na to kako vas dodiruje.

– Postoji mnogo signala na koje morate da obratite pažnju kada se prvi put upoznajete i provodite vreme s osobom koja vam se sviđa. Pokušajte lagano da ga dodirnete po ruci ili kolenu i sačekajte da on i vama uzvrati istom ili sličnom merom – rekla je Džudi.

Tek kad dođete u prirodan ritam razmene povremenog dodirivanja možete videti kakav je koji muškarac.

– Ako muškarac krene prebrzo i previše često vas dodiruje, to je loš znak. Ovo često znači da je pomalo sebičan, da želi da vodi glavnu reč i da neće uvažiti vaše želje u krevetu. Malo sramežljivosti može biti privlačno, ali ne previše. Ovakvo ponašanje pokazuje njegovo neiskustvo kako za vreme izlazaka, tako i u krevetu – istakla je ona.

Kako se ljubi

Poljubac je prvi otvoreniji seksualni čin između dvoje ljudi. To je zapravo zagrevanje za “pravu stvar”.

– Poljubac imitira način na koji vodite ljubav. To je čin penetracije – tvrdi Džudi.

Prema njoj trebali biste da obratiti pažnju na sledeće znakove:

Preciznost: Francuski poljubac prikazuje kakav je neko u krevetu, pa je stavljanje jezika na pravo mesto prilično važno.
Samopouzdanje: Želite muškarca koji može preuzeti inicijativu, bez da bude napadan.
Zvučni efekti: Ovde govorimo o uzdisajima zadovoljstva. Ako se diskretno ljubi, to je znak da bi mogao da bude bolji u krevetu.
Sudaranje zuba: Ovo je veliki no-no. Bez obzira na to koliko je nervozan što ljubi vas, njegovu ženu iz snova, ovo je znak seksualne nekoordinacije.
Centrifuga: Nekontrolisano vrtenje jezikom ili previše pljuvačke znak su da taj muškarac ne zna mnogo o dobrom poljubcu. Kako bi onda znao o finesama u krevetu?

24sata