U Madridu je u 92. godini preminula Višnja Pavelić najstarija kćerka Ante Pavelića ozloglašenog ustaškog vođe i lider zločinačke Nezavisne države Hrvatske (NDH)

Pavelićeva kćerka umrla je na Božić, a osim problema sa kukom kojeg je operisala nije imala, kako kažu njeni prijatelji, većih zdravstvenih problema.

Višnja je živjela sama u malenom stanu u blizini stadiona Reala, a Slobodna donosi kako njeni prijatelji ističu da je živela u vrlo skromnim uslovima i bez stalnih prihoda. Ona je to i potvrdila u jednom od posljednjih intervjua.

– Sve što imam je u ovom stanu od osamdesetak kvadrata. Priče o opljačkanom zlatu i raskošnom životu moje porodice su komunističke izmišljotine. Zar mislite da bih više od 40 godina živela u ovako skromnom stanu u Madridu da smo imali neko bogatstvo? Nakon smrti moga oca, u ovom stanu sa mnom su do svoje smrti živeli moja majka i moj brat. Ovaj stan, s ovim knjigama i svim što vidite, je sva moja imovina koju posjedujem.

Ne računam tu na imovinu  koju sam nasljedila od bake i dede po ocu, a koju nijedna dosadašnja vlast u Republici Hrvatskoj nije htela da mi vrati. Niko se još ne usuđuje da potpiše povraćaj naše oduzete imovine iako je zakonski sve čisto. Očito je da u današnjoj Hrvatskoj  vrijede dvostruka pravila, izjavila je prije dvije godine Višnja Pavelić u intervjuu Fenix magazinu.

(NN/Slobodna Dalmacija)