Hiljadama godina ljudi iz Azije đumbir koriste za lečenje raznih bolesti, ali i za održavanje metabolizma na zavidnom nivou. Poznato je da Azijatkinje retko imaju problema sa viškom kilograma, a njihova tajna leži baš u ovom napitku – koji i vi možete veoma lako da napravite!

Vekovima je đumbir tradicionalni lek protiv mučnine, pa se preporučuje ženama koje su u drugom stanju, ali i ljudima koji prolaze kroz hemoterapiju. Zbog blagotvornog dejstva na želudac, ali i na čitav digestivni trakt, džimbir je postao izuzetno popularan sastojak mnogih preparata za mršavljenje i ubrzavanje metabolizmna – ali i za dizanje imuniteta, jer sadrži puno vitamina C.

Međutim, nisu vam potrebni skupi preparati, već je dovoljno da se poslužite starim, tradicionalnim receptom iz Azije.

Potrebno je:

– 1,5 l vode

– parčence đumbina (oko 5 cm)

Priprema:

Prokuvajte vodu, pa kad proključa dodajte đumbir iseckan na manje komadiće. Ostavite tako da odstoji, pa dobijenu vodu procedite u sipajte u flašu ili termos. Ne postoji neki poseban način na koji se ovo konzumira, već je bitno da polako pijuckate vodu tokom čitavog dana.

Đumbirova voda (ili đumbirov čaj) pije se šest meseci u cugu, a trebalo bi da steknete naviku da je sa sobom svugde nosite, poput limunade u flašici. Rezultati u vidu boljeg kvaliteta kože, više energije, bržeg metabolizma i manjeg broja kilograma primetićete već posle prvog meseca “druženja” sa ovim napitkom.

24sata