Ne postoji čarobna formula kako upoznati srodnu dušu, na kraju se ipak sve svodi na predosjećaj.

Ponekad je teško sljediti onaj ‘unutrašnji glas’ ili vjerovati predosjećaju. Primamo puno krivih signala i lako se izgubiti u ideji velike ljubavi. Puno osoba slijedi holivudske ideje romantike.

Prema njima, ljubav treba biti dramatična, puna uspona i padova, neuzvraćenih poruka i vječnog osjećaja brige. Ako zbog partnera ne plačete svaku veče ili nemate scene seksa kao iz filma, to ipak ne znači da je veza pogrešna. Srodna duša osoba je koja olakšava vaše strahove i umiruje preispitivanja, tvrdi Elite Daily.

Svaka veza je drugačija, ali ovih sedam radnji ne bi se trebalo događati u zdravom odnosu:

1. Trčanje za partnerom

Velika ljubav nije i velika opsesija. Filmovi su nas naučili da nije vrijedno ako nema truda, ali u ljubavi ne treba baš toliko muke. Zašto trčati za osobom koja vas navodno voli? Ljubav je jako jednostavna.

2. Zahtjevanje ljubavi

Prava ljubav ide prirodnim tokom. Kada niste u blizini i dalje će se održavati. Ako nekoga molite za ljubav nećete dobiti to što tražite. Vrlo vjerojatno ju ta osoba ne može pružiti i stvotiće vam se osjećaj da niste dovoljno vrijedni.

3. Mijenjanje

Srodna duša voli cijelu osobu. Kada vas traže da se promijenite zapravo žele nekog drugog. I tanka je granicu između ostajanja i odlaska iz veze. Ne trebate idealnog partnera, već onog koji vam odgovara.

4. Pregovaranja

Nitko vam ne smije postavljati pravila. Pregovori su za veze koje se gase, oni koji bi radije bili sami nego s nekim. Opravdani pregovori jedino su oko mjesta večere ili vikenda sa porodicom na koje ne želite ići.

5. Preispitivanja osjećaja

Svoje, ali i partnerove. Partener bi trebao biti otvoren oko svojih aspiracija, a one bi trebale uključivati vas. Misterioznost zna biti privlačna, ali trebali biste se voljeti, a ljubav nije toliki misterij.

6. Plakanje

Suze nisu vrsta vode koja puno pomaže vezi. Plakanje nije znak da trebate biti skupa, već da napustite vezu. Veze se grade na sreći, ne suzama.

7. Laži u tuđe ime

Ako postoji i jedna stvar koju skrivate od prijatelja ili poznanika, u krivoj ste vezi. Vaša srodna duša je neko koga nećete moći sakriti ni da to želite.

Svima ćete je spominjati jer vam je sve!