Mladi profesionalni bokser iz Prijedora Slađan Janjanin (24) nakon pobjede nad Mišom Nikolićem naglasio je da je korak bliže ispunjenju svog sna, borbi u Americi za titulu u nekoj od najprestižnijih svjetskih verzija.

Janjanin je ostvario zacrtani cilj i u Hanoveru, na reviji koju je organizovao poznati evropski promotor Enriko Šulc, deklasirao 14 godina starijeg protivnika iz Srbije, te se okitio s dva pojasa, interkontinentalnog šampiona i prvaka Evrope, u dvije verzije, WBF i WBCA.

– Osim što je bio mnogo iskusniji od mene, Nikolić je imao i veću kilažu, ali ga to nije spaslo. Odlično sam se spremao za ovaj meč i čak četiri puta sam ga bacao na pod. Na kraju, nakon osam rundi, sudije uopšte nisu imale dilemu i jednoglasno su mi dodijelile pobjedu – rekao je srednji od braće Janjanin nakon uspješno završene borbe i 16. pobjede u nizu u svojoj profi karijeri.

Ovim trijumfom, Slađan je napravio još jedan korak prema ispunjenju svog cilja, borbe u Americi za jednu od titula u nekoj od najjačih svjetskih verzija.

– Polako, ali sigurno, koračam prema tom cilju i nadam se da ću do njega doći već ove godine. Iako nemam sponzorski pul, samo firmu „Limikom” vlasnika Miše Šormaza koja mi pomaže od početka, vjerujem da mogu ispuniti svoj san, a to je da se borim protiv legendarnog Manija Pakjaoa – nije krio optimizam mladi prijedorski šampion.

Interesantno, u revijalnom dijelu programa bokserskog spektakla u Hanoveru, učestvovao je i najstariji od tri brata, Dražan Janjanin. On je “ukrstio rukavice” s njemačkim borcem italijanskog porijekla, Sebastianom le Zitom, i više nego efektno ga savladao, nokautom u trećoj rundi.

Press