Ostaće nezabilježeno, ne samo u istoriji Rudar Prijedora, možda već i fudbala Republike Srpske da su čak tri predsjednika u toku kalendarske godine vodila jedan klub.

Na sjednici Skupštine fudbalskog premijerligaša iz Prijedora za novog prvog čovjeka jednoglasno je izabran Branislav Rokvić, prijedlog Arcelor Mitala, koji se na taj način poslije skoro pet godina vratio na mjesto uspjeha jer je od 2007. do 2011. godine takođe obavljao funkciju predsjednika Rudar Prijedora. Prije njega u godini na izmaku ovu ulogu obavljali su Goran Bojić i Dalibor Majkić.

Za vrijeme prvog Rokvićevog mandata Rudar Prijedor je od Druge lige – grupa zapad u rekordnom vremenu, sezonu za sezonu, stigao do premijerligaške konkurencije BiH i ostvario najveći uspjeh, te 2009. godine, u svojoj 81-godišnjoj istoriji.

-Ponovo sam u Rudar Prijedoru skoro poslije pet godina i ne znam šta bih rekao, emocije postoje. Klub je u teškoj situaciji, pogotovo kada se pogleda pozicija na tabeli, šanse postoje za opstanak u eliti, ali su male. Mi ćemo se boriti, nastojaćemo da vlastitim snagama dođemo do cilja. Prije svega cilj je da stabilišemo klub na svim nivoima, a kada to kažem mislim na finansije i takmičarski pogon, da riješimo dugovanja, odnosno da se okrenemo vlastitoj bazi igrača – istakao je Branislav Rokvić poslije inauguracije zahvalivši se svima koji su vjerovali u njega i dali mu šansu da ponovo bude na čelu “zeleno-crnih”.

On je najavio da će novi Upravni odbor svoju sjednicu održati nakon novogodišnjih praznika istakavši da je dug kluba bio 10.000 maraka poslije njegovog odlaska 2011. godine.

Na sjednici klupske Skupštine u novi Upravni odbor izabrani su još: Dalibor Majkić, Predrag Šorga (Arcelor Mital), Milenko Đaković, Ranko Vučković i Jovan Janić (Grad Prijedor), Petrašin Rodić, Goran Mikanović i Drago Milošević (RŽR “Ljubija”). Za potpredsjednike su imenovani Đaković i Mikanović.

Na sjednici je prisustvovao 31 od ukupno 33 delegata ovog tijela, a ubuduće će umjesto Bože Grbića Skupštinom Rudar Prijedora predsjedacati Ognjen Hrnjak.

Izvještaji koje su podnijeli Dalibor Majkić (bivši predsjednik), Zlatko Jelisavac (šef stručnog štaba) i Saša Keranović (omladinski pogon) su usvojeni od strane skupštinskih delegata.

prijedor24h