Velike ljubavne priče će početi u januaru. A posao i poslovne ponude? Malo će da pričekaju…

Na početku meseca, prvih petnaestak dana sve će da vrvi od dešavanja, Foto: Profimedia.rs

Nova godina, novi početak. Nove nade, novi snovi, nova očekivanja. Teška je godina iza nas, a koliko će nam ova nova dati, to ćemo tek da vidimo. Da će biti mnogo bolje, e to već neće… ali da će malo da nam svane – to je već izvesno. No, da ne idemo mnogo daleko u budućnost, već da se koncentrišemo na ovaj, prvi mesec u 2016-oj… Prvo što upada u oči je direktno stacionarno kretanje Merkura. Da pojednostavim, ova planeta usporava i sprema se da krene unazad što će i učiniti 6-og januara i to samo što pređe u znak Vodolije. Vratiće se u znak Jarca, gde je temeljna, oprezna, ali pre svega – spora. Pošto Merkur vlada misaonim procesima, komunikacijom, dogovorima, bilo kakvom vrstom pokreta, jasno nam je – napredovaćemo suviše sporo, a imaćemo obavezu i da se vratimo i završimo neke zaostale poslovne ili lične obaveze.

Ono što će nam malo više dati snagu je prelazak Marsa u znak Škorpije 4. januara 2016. godine. Energija će ipak porasti, dobićemo novi polet, to sve stoji….ali stoji i činjenica da će Mars i Merkur biti u kvadratu u prvih nedelju dana januara, što može doneti tenzije, sklonost raspravama, ubrzanost i u razgovoru, ali i u saobraćaju, pa budite malo oprezniji u ovom periodu. Venera je u znaku Strelca, što bi, je l’ da trebalo da nam donese malo bolje raspoloženje i okrenutost ka planovima i ka poslovima sa inostranstvom, ali ova je planeta maltene celu prvu polovinu januara u kvadratu sa Neptunom i konjunkciji sa Saturnom, pa ćemo vrlo često biti nesigurni šta da uradimo, a naši planovi će biti pritisnuti okolnostima i blokadama koje je teško prevazići.

Da ne pričam da će se ovo odraziti i na emotivnom planu, pa nas čekaju neke nerealne emocije, neka zanošenja, tajni odnosi… još ako na sve to uvedemo i karmičku konotaciju ovog aspekta, pa skontamo da se možemo zaljubiti “do koske” u nekog koga kao da je samo nebo poslalo za nas… ma sve lepše od lepšeg… Ako ste mislili da je ovo kraj, pa ne – nije, jer 9. januara 2016. godine i Jupiter, veliki benefik, kreće retrogradno. Doduše, ta sreća koju nam je doneo u tranzitu kroz znak Device se pre može nazvati balastom, nego zadovoljstvom, ali šta sad… Jeste, dok bude išao unazad, potpomognuće on da neke dogovore iz prethodnog perioda realizujemo, da možda i dobijemo neka zaslužena priznanja, unapređenja, beneficije, ali iskreno – obzirom na to koliki je trud uložen u sve ovo, nagrada će biti više nego simbolična…

Na tome će naročito potencirati mlad Mesec u znaku Jarca, polju karijere, i to 10. januara 2016. godine. Jasno vam je sada – sam početak meseca, to jest – prvih petnaestak dana prosto vrvi od dešavanja. U međuvremenu će i Mars napraviti trigon sa Neptunom iz znaka Riba. intuicija će biti jako naglašena, možemo otkriti neke tajne, “osvetliti” neke neprijatelje ili konkurente, a ovaj aspekt će nekima dati priliku i da pokrenu dogovore (na tajnoj bazi naravno) koji mogu voditi promenama u poslovnom segmentu, ali isto tako pokreću i neke emotivne priče o kojima ne sme ništa da se zna… pssst… Pošto će Venera tada biti u trigonu sa Uranom, više je nego izvesno da se na prečac možemo odlučiti i upasti u nešto što će nam doneti emotivnu ili seksualnu satisfakciju, ali i priliku da u nekom kasnijem periodu promenimo svoje poslovno okruženje.

24sata