Dva požara tokom prošle noći odnijela su dva života u Srpskoj.

U banjalukom naselju Borik stradao je Vinko Nikić (60). U požaru naselju Karakovo, kod Novog Grada, život je izgubio Mehmed Dizdarević (70).

U Ulici Novice Cerovića 17 u Banjaluci požar je izbio jutros u 3:30 u stanu na prvom spratu zgrade. Stan je u potpunosti izgorio, a prema riječima komšija, čitava zgrada je bila u dimu. Dodaju da ovo nije prvi put da je izbio požar u stanu Nikića.

Uviđaj je obavio dežurni tužilac, a nakon istrage biće poznat uzrok nesreće. Nezvanično, požar je izazvao uključen električni šporet.

Maja Đaković Vidović, portparolka Okružnog tužilaštva Banjaluka, rekla je da je tužilac naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti nastanka požara, a naložena je i obdukcija.

u požaru koji je zahvatio njegovu kuću kod Novog Grada, protekle noći stradao je Mehmed Dizdarević.

Iako su pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice ubrzo izašli na mjesto požara, nisu mogli intervenisati dok radnici Elektrodistribucije nisu isključili električnu energiju.

Ovo je potvrdio i Nikola Rađenović, starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice, navodeći da su prema iskazima komšija  saznali da se u kući nalazi jedno lice, a kada je požar ugašen utvrđeno je da je ono izgubilo život.

Uzrok izbijanja ovog požara biće poznat nakon istrage.

RTRS