Predsjednik Partije ekonomske i socijalne pravde Emil Vlajki očekuje da će nakon Nove godine opozicija u Republici Srpskoj početi intenzivnu borbu protiv aktuelne vlasti, osnažena međunarodnom zajednicom, njenim represivnim aparatima, akterima u Federaciji BiH, nekim institucijama BiH i nevladinim organizacijama.

Vlajki tvrdi da su zapadne službe za psihološko ratovanje (PSIOP) izvele jednu od najsuptilnijih operacija u istoriji svog postojanja i postojanja “obojenih revolucija”, izmislivši “bojkot” parlamentarne opozicije skupštinskih zasjedanja u Republici Srpskoj, uzimajući kao pretekst premijerku Republike Srpske Željku Cvijanović i potpredsjednika Narodne skupštine Nenada Stevandića.

“Cilj napuštanja skupštinske sale u vezi sa dvije naznačene ličnosti, naizgled je bio ‘opravdan revolt’, a u stvari, to je bila instrukcija PSIOP-a opoziciji da ni na koji način ne učestvuje u zasjedanjima skupštine dok aktuelna vlast ne donese nekoliko teških zakona, kao što su Zakon o zaduživanju i Zakon o radu”, ističe Vlajki.

On je u saopštenju naveo da opozicija, koja misli vrlo brzo da osvoji vlast i sama primjenjuje ove zakone, kao Pontije Pilat, sada može mirne duše svakome reći da prilikom donošenja ovih zakona “nije ni luk jela, ni luk mirisala”.

“Pošto se ova lukava faza završila, poslije Nove godine će, najvjerovatnije, otpočeti druga, brutalnija faza. Savremeni ‘Golijat’ je hiljadu puta moćniji od onog biblijskog, što sadašnjeg ‘Davida’ stavlja u krajnje nezavidnu poziciju”, poručio je Vlajki.

SRNA