Vojno-politički analitičar Gostimir Popović smatra da je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić prijateljsku poruku predsjednika Srbije Tomislava Nikolića prokomentarisao na negativan i nepristojan način i napravio gaf, optužujući Nikolića da se miješa u unutrašnje stvari BiH.
“Ivanić je pristojnu, argumentovanu i stručnu, te vrlo prijateljsku poruku iz Srbije, prokomentarisao na vrlo nepristojan i negativan način. On je predsjednika Srbije koji je izrazio korektnu i vrlo ubjedljivu brigu za Srpsku napao kao da je maltene izvršen napad na Republiku Srpsku”, rekao je Popović Srni.

Prema Popovićevim riječima, to može navesti i na zaključak da je Ivanić spreman, ako mu to narede oni koji mu naređuju, da pošalje i trupe preko Drine, što je opasno i čime se treba unaprijed pozabaviti.

“Ovdje je najbolja ocjena starog narodnog mudraca, prema kojoj ne pada snijeg da pomori svijet, već da svaka zvjerka pokaže svoj trag. I mnogo jači od njega /Ivanića/ nisu uspjeli da zavađaju srpski narod”, naglasio je Popović.

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić optužio je predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da se miješa u unutrašnje odnose u BiH i da je neprimjerena Nikolićeva podrška predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku jer znači svrstavanje na jednu stranu i neku vrstu arbitraže u odnosima između političkih stranaka u BiH.

Ivanić je rekao da će predsjedniku Srbije poručiti da se ne upliće u unutrašnje prilike BiH.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić odbacio je Ivanićeve optužbe da se miješa u unutrašnje odnose u BiH i ocijenio da Ivanić na nivou BiH ne predstavlja svoj entitet i da ne radi dovoljno za Srpsku.

Nikolić je naveo da se nikada nije miješao u unutrašnje odnose drugih država, posebno ne susjednih, kao i da nije kriv što BiH ne funkcioniše kako treba i što Ivanić u zajedničkim institucijama ne predstavlja svoj entitet.

SRNA