Sportsko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “Golub” iz Prijedora organizuje međugradsku izložbu sitnih životinja koja će biti održana u ovom gradu od sutra do 17. januara.
Sekretar društva Branko Stojanović rekao je da će biti izloženo oko 500 sitnih životinja, a da su izlagači iz Prijedora, Banjaluke, Teslića, Kozarske Dubice, Modriče, Kotor Varoša, Ukrine i Bihaća.

“Imaćemo više od 20 vrsta kokošaka i isto toliko vrsta golubova, te kineske i japanske prepelice, fazane, patke, guske, akvarijumske ribice, zmije, paukove, kornjače, kuniće, zečeve, papagaje, kanarince i zebe, te poni konje i mini koze”, naveo je Stojanović.

U okviru izložbe biće održano revijalno takmičenje “Moj ljubimac” za koje se prijavilo pedesetak djece koja će izlagati svoje kućne ljubimce. Predviđene su nagrade za osvojena prva tri mjesta.

Posljednjeg dana izložbe, koja će biti održana u prostorijama Javne ustanove “Centar Sunce”, biće održana berza sitnih životinja.

Osim izlagačkog i takmičarskog karaktera, izložba je namijenjena i edukaciji djece i svih koji žele da imaju kućne ljubimce.

SRNA