Nakon novih činjenica u priči o kupovini montiranih snimaka Mile Radišića, koju je izvršio SDS, i pojavom svjedoka koji je naveo da je organizaciju sastanka od njega zatražio lično Mladen Bosić, reagovala je SDS. Kao i do sada nisu porekli nijednu rečenicu svjedoka.

SDS je reagovala na izjavu svjedoka koji je Mladena Bosića optužio da je od njega zatražio da organizuje sastanak sa Goranom Suvarom.

Bosić je međutim, u saopštenju zaobišao teške optužbe iznesene na njegov računa, ali je optužio Radio-televiziju Republike Srpske da daje prostor presuđenim kriminalcima.

“RTRS u sinoćnjem dnevniku još jednom otvoreno potvrđuje da se stavila u službu zaštite kriminala u Republici Srpskoj. RTRS je, umjesto javnog servisa građana,  postala javni servis kriminalaca u čiji program se slobodno uključuju lica s potjernica kao što su Mile Radišić ili Goran Suvara, ili sinoć tobožnji tajni svjedok RTRS-a”, navodi se u saopštenju SDS-a.

Bosić, čini se, nije imao moralnih dilema kada se on sastajao sa istim čovjekom, i štaviše zatražio njegove usluge. Od predsjednika SDS, međutim, nismo mogli da dobijemo ništa više, jer se nije javljao na telefon.

Podsjećamo, u svjedočenju je lice poznato redakciji navelo detalje sastanka s Mladenom Bosićem te pozvalo Bosića i njegove saradnike da javno kažu ako nešto od toga nije istina.

“Kada sam ušao u restoran “Kula”, na ulazu sam se pozdravio sa izvjesnim Daliborom Dadom, tjelohraniteljem Mladena Bosića ili vozačem. Nakon nekoliko trenutaka došao je i Mladen Bosić. Pitao me kako sam putovao, rekao mi je da mu je Vukanović prenio da poznajem Gorana Suvaru, da im je Suvara izuzetno bitan, da im treba, i da ću biti bogato nagrađen ukoliko organizujem susret između Vukanovića i Suvare. Rekao sam da je Suvara prilično nepovjerljiv čovjek, što znam iz ranijeg iskustva s njim i da ne znam da li će pristati na sastanak. Mladen Bosić mi je rekao da zna da je na potjernici i da to njima nije nikakav problem. Čak mu mogu pomoći da riješi sve probleme koje ima s pravosuđem Republike Srpske”, reklo je to lice u svjedočenju.

Suvara je, kako je sam priznao, snimio i montirao razgovor sa banjalučkim biznismenom Milom Radišićem u kojem on otužuje ministra finansija Republike Srpske za koruptivne radnje. Svi akteri iz SDS-a su prvo demantovali sve Suvarine tvrdnje, sve dok on nije počeo da objavljuje audio-snimke i fotografije.

RTRS