Šest pripadnika Specijalne policije Republike Srpske privedeno je sinoć na razgovor, zbog pljačke 600.000 maraka iz blindiranog vozila “Sektor sekjuritija” 22. septembra na auto-putu Banjaluka – Gradiška.

Premijerka Srpske Željka Cvijanović potvrdila je da su pripadnici MUP-a privedeni i da se prikupljaju određene informacije i kako bi se utvrdilo da li postoji opravdana sumnja da su učestvovali u ovoj pljački. Iz MUP-a Srpske danas samo kratka potvrda da se provode istraga.

Za šestoricu pripadnika MUP-a Srpske, nezvanično, postoji sumnja da su učestvovali u pljački 600.000 maraka iz blindiranog vozila, u kojem je prevožen novac u zagrebačku centralu Unikredit banke.

Iz MUP-a nema zvanične potvrde. Mediji prenose kako će specijalci u policiji biti zadržani 24 sata , a nakon toga će tužilac predložiti mjere. Nezvanično, kod uhapšenih je pronađen dio novca. Da su pripadnici MUP-a privedeni na razgovor potvrdila je premijerka Srpske.

“Vlada podržava činjenicu da svi organi za sprovođenje zakona izvršavaju svoje obaveze, te da Ministarstvo unutrašnjih poslova to radi, i uobičajeno, i kada je riječ o sopstvenoj strukturi”, rekla je Cvijanovićeva.

Podsjećamo, filmska pljačka se 22. septembra dogodila na auto-putu Banjaluka – Gradiška. Pljačkaši su pucali na vozila, izbušili im gume, a zatim prepriječili put.

U pljački je korišćeno vatreno oružje, pištolji, automatske puške i zolja, a tom prilikom je od rikošeta ranjen pripadnik obezbjeđenja Đurađ Bajić. Mještani Cerovljana u čijoj se blizini pljačka odigrala, nisu mogli da vjeruju šta se dogodilo

Automobil audi A6 koji je korišćen u pljački pronađen je nakon dva dana sakriven u šumi, u zaseoku Baraji, nedaleko od mjesta na kojem se razbojništvo i dogodilo.

RTRS