Fudbaleri Rudar Prijedora počeli su pripreme za proljećni dio Premijer lige BiH u kojem će pokušati da obezbijede opstanak u elitnom takmičenju, što će da bude veoma teško.

Na prvom okupljanju šef stručnog štaba „rudara“ Zlatko Jelisavac imao je 26 imena, a bilo je i nekoliko novih imena. Od nobajlija na prozivci Rudar Prijedora bili su: Nemanja Marić (Podgrmeč), Vladan Anđić,  Ljuban Jaćimović (Omarska), Saša Pušac (Borac, Kozarska Dubica), Rastko Rokvić (BSK), Ljuban Antonić (Sloboda, Novi Grad), Miloš Stević (FSA) i juniori: Mirnes Muhić, Ervin Ćatić, Ognjen Davidović, Predrag Lajić i Marko Kovačević.

Od igrača koji su jesenas nosili zeleno-crni dres pojavili su se: Dalibor Kozić, Nemanja Petrović (golmani), Aleksandar Jovičić, Čedomir Ćulum, Nemanja Pekija, Bojan Burazor, Nebojša Pejić, Stefan Gavranović, Nebojša Mrkić, Siniša Radoja, Dejan Kojić i Petar Kunić. Jedino Burazor nije trenirao zbog prehlade.

-Evo, započeli smo pripreme za drugi dio prvenstva, na prozivci je bilo, da tako kažem, sedam osam novih dječaka čime smo počeli realizaciju plana selektiranja igrača sa naše regije. Prvih desetak dana treniraćemo u Prijedoru, a nakon toga planiramo da idemo negdje u toplije krajeva desetak dana, Makarsku gdje Rudar Prijedor tradicionalno ide svake zime. Nadamo se da ćemo se što bolje spremiti za izazove koji nas čekaju – rekao je šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

Zadovoljstvo početkom rada i priprema izrazio je i kapiten „rudara“ Nebojša Šodić:

-Iskreno, početak priprema me ohrabruje, kao i sastav nove uprave, predsjednik i potpredsjednik. Ima i novih igrača, sigurno ćemo neke stvari rješavati u hodu. Nadam se da ćemo na proljeće imati i iskrenu i istinsku podršku navijača, da će nova uprava naći način da se dogovori s navijačima da budu zaista naš 12. igrač na proljeće.

Prijedor24h