Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da su izjave ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da Tužilaštvo BiH vodi istragu protiv predsjednika Srpske, koja će uskoro biti okončana, samo dokaz da je Tužilaštvo BiH pod izuzetnim političkim pritiskom.

Dodik ističe da je veoma indikativno to što se Mektić vrlo često sastaje sa glavnim tužiocem BiH Goranom Salihovićem i u javnost iznosi kojekakve optužbe na račun različitih zvaničnika, pa i njega lično.

– Mektićeve navode o navodnim istragama koje su pokrenute protiv mene i koje su navodno pri kraju zaista ne bih komentarisao, jer će vrijeme pokazati sve. Vrijeme je najbolji tužilac i sudija – rekao je Dodik za Glas Srpske.

Dodik je istakao da je gotovo degutantno iz dana u dan slušati optužbe koje jedan za drugim u javnost iznose zvaničnici tzv. Saveza za promjene.

– To je dio scenarija za rušenje vlasti u Republici Srpskoj i njenih institucija. Nedopustivo je da se na takav način blate institucije Srpske i njeni zvaničnici. Moje je da branim i institucije i one koji ih predstavljaju – poručio je Dodik.

SRNA