Umjesto što predstavnici tzv. Saveza za promjene svakodnevno izmišljaju afere s ciljem rušenja institucija Republike Srpske, trebalo bi da građanima Srpske odgovore na brojna otvorena pitanja u vezi sa njihovom izdajničkom politikom u zajedničkim institucijama BiH, izjavio je predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u PS BiH, Staša Košarac.

On je naglasio da predstavnici opozicije u zajedničkim institucijama u Sarajevu pružaju podršku nastojanjima bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića, da unitarizuje Bosnu i Hercegovinu.

Predstavnici tzv.Saveza za promjene ostali su građanima Srpske dužni odgovor na pitanje – šta će da urade ako njihovi koalicioni partneri iz SDA odbiju da usvoje Zakon o Ustavnom Sudu BiH, kaže predsjedavajući Kluba poslanika SNSD u Sarajevu, Staša Košarac.

– Stranke takozvanog Saveza za promjene treba da kažu šta će uraditi ako predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, koga su oni objeručke podržali, nastavi da traži uspostavljanje novog ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, odnosno ako nastavi da Savjet ministara BiH pred očima i uz podršku Igora Crnatka, Mirka Šarovića i Dragana Mektića pretvara u takozvanu vladu BiH, rekao je Košarac.

Košarac od opozicije očekuje još odgovora na pitanja, poput – šta se dogodilo sa mehanizmom koordinacije, kako misle da riješe ogromne probleme koje će domaća privreda imati prihvatanjem Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Hrvatskom i drugim zemljama EU?

– Kada misle da podnesu kredibilnu aplikaciju za kandidatski status za članstvo EU kojom su se toliko hvalili? To su pitanja za koja odgovornost imaju oni koji su prihvatili da vrše vlast u Sarajevu, naglasio je Košarac.

Time bi trebalo da se bave srpski predstavnici u Sarajevu – Mladen Ivanić, Igor Crnadak i drugi predstavnici opozicije, a ne produkovanjem izmišljenih afera i rušenjem institucija Republike Srpske, poručio je Košarac.

RTRS