Kao i njegov savjetnik Nebojša Vukanović, i predsjednik SDS-a Mladen Bosić, sinoć je na ATV-u, priznao da je kontaktirao s akterima nezakonitog snimanja Mile Radišića.

Ne krije da ne bira način da dođe do cilja – a to je kompromitovanje i kriminalizovanje predsjednika Republike Srpske.

I dalje je bez odgovora pitanje o porijeklu 50 hiljada evra, koje je Nebojša Vukanović savjetnik Mladena Bosića iznio iz BiH kako bi platio Goranu Suvari za nezakonito – tajno snimanje. Bosić i sinoć optužuje RTRS da objavljuje svjedočenja kriminalaca!

Ko su kriminalci i kome se oni javljaju? RTRS-u ili SDS-u? Krenimo redom! Kada je SDS objavila snimak na kojem je nezakonito snimljen banjalučki biznismen Mile Radišić, likovala je cijela opozicija u Republici Srpskoj. Tada je za njih, snimak bio autentičan, zakonit i nije bilo kriminalaca. Čim je RTRS objavila dokaze o tajnom i nezakonitom snimanju – postali smo saučesnici kriminalaca koji nam se javljaju.

Bosić je u izjavi 20. oktobra 2015. godine tvrdio da je laž da je SDS ili bilo ko iz SDS-a naručio snimanje.

Tri mjeseca kasnije – Bosić i dalje demantuje da je učestvovao u pribavljanju snimka. Optužio je RTRS zbog objavljivanja audio snimka zaštićenog svjedoka za koga, prvo kaže, da ga ne poznaje, ali zna da je iz Banjaluke.

– Ne znam tog čovjeka, ne znam ovog ko je snimao Radišića. Očigledno je to ta kriminalna afera radila međusobno. Јa veze nemam s njima – tvrdi Bosić.

Da i te kako ima veze, Bosić je potvrdio minut kasnije.

– On, taj čovjek iz Banjaluke je insistirao da se vidi sa mnom i ponudio mi to. Rekao je da je Suvara spreman. Zato što ga je prevario Milorad Dodik. Svašta uradio za njega, a on ga je pustio niz vodu, oni su podigli nekakvu optužnicu protiv njega. On je ogorčen i želi da se na ovakav način osveti Dodiku – rekao je Bosić.

Osveta i plan su bili SDS-ovi. Osim novca, tim, kako ih sad zovu kriminalcima, nudili su i zaštitu od sudskog procesa, i ukidanje optužnica.

– Vidio da li ga mi možemo zaštiti u tome. To govori ovaj iz Banjaluke meni. Čak ponudio da bude zaštićeni svjedok – kaže Bosić.

Zbog čega onda Mladenu Bosiću smeta što je RTRS emitovala audio snimak zaštićenog svjedoka, kada je plan kovan sa SDS-om? Ko je dao 50 hiljada evra akterima snimka – SDS ili RTRS? Već tri i po mjeseca SDS uporno pokušava da lopticu prebaci na teren naše kuće. Sve vrijeme, smušenim odgovorima, samo su zbunjivali javnost. Funkcionere SDS-a je pokušavao da zaštiti Bosićev savjetnik – preuzimajući odgovornost na sebe. Pravdao se novinarskom znatiželjom da dođe do snimka koji, kako je tvrdio – govori o kriminalu u Srpskoj.

– Јa sam bio sam u tome. A posebno gospodin Bosić je znao da sam kontakirao. Mektić nije imao veze s ovim što se dešavalo. Јa sam već rekao, potpuno je nevažno za javnost kako sam ja došao do tog snimka – izjavio je ranije Nebojša Vukanović.

Važno je, jer je nezakonito snimanje krivično djelo. Podsjećamo SDS, da je prisluškivanje i snimanje dozvoljeno jedino nalogom suda. Od SDS-a javnost očekuje da odgovore otkud im 50 hiljada evra za snimanje Radišića i kako su novac prenijeli preko granice?

RTRS