Prvi pun Mesec u godini poznat je kao “vučji Mesec” i ove godine nam stiže u noći između 23. i 24. januara. Astrolozi ovoj pojavi pridaju veliki značaj, a pogotovu ovog puta – jer će obeležiti početak kraja retrogradnog Merkura, koji nam je u januaru zadao velike muke.

Naziv ovog meseca je više nego prigodan, jer se mnogi od vas verovatno osećaju kao da vas je neko bacio čoporu vukova. Ne brinite, svima nam je januar bio težak – fizički, psihički i emocionalno. Planetarna energija nije bila baš na zavidnom nivou od početka godine, kažu astrolozi, pa je sasvim normalno da je januar većini ljudi bio sve, samo ne prijatan. Na tome možemo da se zahvalimo retrogradnom Merkuru, koji je stupio na scenu 6. januara, zajedno sa još nekim nepovoljnim kombinacijama planeta.

Ali, kao što kaže stara poslovica: “Bacite me čoporu vukava, i vratiću se kao vođa čopora”. Upravo tako ćemo se osećati nakon prvog punog Meseca, koji će mnoge ljude naterati da preokrenu stvari, da otvore oči i shvate neke stvari koje im do sada nisu bile jasne. Pun Mesec uvek donosi neku novu jasnoću, a ovaj koji nam stiže u januaru dolazi u znaku Lava – a ako se iole razumete u horoskop, onda znate da nema tog znaka koji više uživa u predvođenju čopora od “kralja životinja”.

Lav je, naime, znak koji uživa u smehu, opuštenoj energiji i ne shvata stvari previše ozbiljno, pa nemojte da se iznenadite ako u narednim danima i kod sebe primetite te karakteristike, čak i ako niste Lav u horoskopu. Za raliku od prethodnih dana i prilično teškog početka godine, sam kraj januara i početak februara donose mnogo, mnogo bolje vibracije.

Januar je bio ispunjen strahom, ljubavnim patnjama, anksioznošću, depresijom, nesigurnošću i, baš poput vukova, morali smo da verujemo sopstvenim instinktima jer nismo imali drugog izbora. Ali, sa vučjim Mesecom u znaku Lava stižu nam neke nove, pozitivnije emocije – možda ćete ponovo stupiti u kontakt sa nekim na koga ste zaboravili ili ćete jednostavno poželeti da sve pređašnje brige zaboravite i dobro se zabavite. Jer to je, na kraju krajeva, ono što Lav najbolje radi.

Međutim, ovaj pun Mesec će biti poseban i zato što će stajati nasuprot Vodoliji, znaku koji uživa u društvu. Baš poput vuka, Vodolije vole svoj čopor, pa nemojte da se iznenadite ako te subote (23. januara) dobijete poziv za izlazak u grad sa ekipom koju dugo niste videli. U svakom slučaju, to će biti najbolja noć za provod u ovom mesecu, a neki od vas će možda poželeti i da istraže svoj divlju stranu.

Dan nakon punog Meseca, 25. januara, Merkur će prestati da bude retrograda a to znači da će mnoge od onih stvari na kojima ste radili, a nikako da vam uspeju, sada konačno stati na svoje mesto. Sada je vreme da sve ono što smo naučili u prethodnim nedeljama iskoristimo na najbolji mogući način i krenemo – napred.

Naravno, neće sve biti lako i jednostavno. Neće sve teći kao po loju, jer je ovo ipak život a ne magija. Ali, biće neuporedivo lakše nego prethodnih nedelja, a ako zaiste želite nešto da postignete, od 24. januara će bit pravo vreme da se ozbiljno bacite u akciju. Možda neće biti lako, ali barem znate da će vam zvezde biti i te kako naklonjenje.

24sata