Siniša Saničanin, mladi reprezentativac BIH, bivši član Borca iz Banja Luke, novo je pojačanje FK Mladost. Danas je potpisom ugovora, između Mladosti, koju je zastupao Predsednik Vladimir Đorćđević i levonogog štopera, ozvaničena trogodišnja saradnja. Pre Borca iz Banja Luke, Saničanin je nastupao za Rudar iz Prjedora, a prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije BIH. Na poslednje dve utakmice, protiv Engleske i Švajcarske, Saničanin je bio standardan u mladoj reprezentaciji BIH na mestu štopera.

sanicanin

Prilikom potpisivanja ugovora, Saničanin je izjavio:

  • Velika mi je čast što sam došao u klub kakav je Mladost iz Lučana, smatram da je to prava sredina za moj dalji napredak. Stvarno je bilo dosta različitih ponuda ali sam se ipak opredelio za Mladost i siguran sam da nisam pogrešio. Nadam se da ću se izboriti za mesto među startnih jedanaest i da ću kroz igre u Mladosti, kasnije napraviti inostrani angažman. Svom bivšem klubu Borcu iz Banja Luke želim puno uspeha i da ove godine izbore opstanak u elitnom stepenu takmičenja.

Šef stručnog štaba Mladosti, Nenad Milovanović, nije krio zadovoljstvo odrađenim transferom:

  • Meni je kao šefu stručnog štaba izuzetno drago što smo uspeli da napravimo dogovor sa FK Borac Banja Luka, našim starim sportskim prijateljim, a nekada rivalima na fudbalskom terenu. Radi se o mladom igraču koji igra levom nogom, na poziciji štopera, a o njegovim kvalitetima govore i poslednja dva nastupa u dresu mlade reprezentacije BIH na kvalifikacionim utakmicama protiv Engleske i Švajcarske. Ovim transferom nastavljamo politiku kluba, gde dovodimo mlade i prespektivne igrače koji će biti budućnost kluba, gde im se pruža šansa za njihov napredak i razvoj, a sa druge strane, da i klub sa njihovim dobrim igrama napravi dobar rezultat. Nadam se da ćemo i sa Saničaninom napraviti u dogledno vreme transfer, kao što smo to uradili sa Milunovićem, Frajdejom, a možda uskoro i sa Golemićem. Zahvaljujem se rukovodstvu Borca, što su imali razumevanje za igrača i za naš klub i nadam se da je ovaj dogovor početak jedne ozbijne saradnje, koja će prerasti u tradiciju.

Fudbaleri Mladosti danas su završili prvu fazu priprema, koju su obavili u Lučanima, a od 22.01 se sele u Makedoniju na Ohrid gde će boraviti do 12.februara.

FK Mladost