Sarajevski advokat i bivši sudija Suda Bosne i Hercegovine, Vlado Adamović, kazao je da će današnje hapšenje Fahrudina Radončića imati refleksiju na cjelokupno bh. društvo.

Adamović je, gostujući na Federalnoj televiziji u vezi Radončićevog hapšenja, istakao da je ovo čin koji je prelio čašu, u smislu spektakularnih hapšenja Agencije za istrage i zaštitu ili bilo kojih drugih policijskih agencija.

“Želim kazati da je dosta više spektakularnih hapšenja u Sarajevu ili bilo kojem drugom dijelu BiH. U ovoj zemlji su se hapsili članovi Predsjedništva, ministri, parlamentarci… Kakvu sliku šaljemo u javnosti. Kada se ‘spektakularno’ uhapsi jedna takva osoba, za mjesec dana se sve zaboravi, a mislim da Tužilaštvo BiH ne može više tako funkcionirati”, rekao je Adamović.

On takođe smatra da će se ovim slučajem mnoge stvari razrješiti.

“Mislim da će se nakon ovoga neke stvari riješiti – ili će u zatvor ići Radončić ili neko od tužilaca”, zaključio je Adamović.

Podsjećamo, u Hadžićima je danas uhapšen predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH i delegat u Parlamentarnoj skupštini BiH, Fahrudin Radončić, zbog ometanja rada pravosuđa.

Hapšenje su izvršili pripadnici SIPA, po nalogu Tužilaštva BiH.

Radončić se, prema posljednjih informacijama, još nalazi u prostorijama SIPA, gdje je u toku kriminalistička obrada, nakon koje će biti predat u prostorije Tužilaštva BiH.

Press