Povodom obilježavanja predstojećeg praznika Svetog Save, u organizaciji Zavičajnog udruženja Sanjana “Grmeč”, mališanima iz povratničkih porodica u Sanskom Mostu juče su podijeljeni paketići.

Predsjednik ovog udruženja Aleksandra Ribić-Stojaković istakla je da je ovo treća godina zaredom kako udruženje, sa sjedištem u Banjaluci, priprema paketiće za najmlađe.

– Pripremljeno je 180 paketića. Na ovaj način želimo obradovati mališane iz povratničkih porodica i uljepšati im praznične dane – kazala je Ribić-Stojaković.

Ona je dodala da su ovu humanu akciju pomogli Sanjani koji žive i rade na području Banjaluke, ali i drugih gradova Srpske. Mališanima koji žive u užem gradskom području paketići su podijeljeni juče, dok će ostatak aktivisti ovog udruženja odnijeti djeci koja žive u udaljenim rubnim dijelovima sanske opštine.

Ovom činu prethodilo je bogosluženje u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Sanskom Mostu, koje je predvodio episkop bihaćko-petrovački Atanasije.  On je istakao kako je predstojeći praznik Sveti Sava najznačajniji u Srpskom narodu i podsjetio na njegovu simboliku i važnost.

Glas Srpske