Kriminalistička policija CЈB Doboj uhapsila je Vojkanu Bogojević zbog sumnje da je odmah po porođaju ubijala bebe njene mentalno zaostale kćeri.

Istražioci sumnjaju da je baka ubijalala novorođenu unučadi, koje je njena kćerka rodila iz odnosa sa tri različita muškarca, koji su takođe uhapšeni. Radi se Vojkani Bogojević koja se tereti za krivično djelo “teško ubistvo”, dok su trojica uhapšenih muškaraca Žarko Cvijetić, Vid Јanković i Rade Bogojević osumnjičeni za “obljubu nad nemoćnim licem”.

Svi osumnjičeni danas su predati u nadležnost Okružnog tužilaštva u Doboju, a detalji cijelog slučaja se i dalje istražuju.

Prema nezavničnim informacijama Bogojevićeva je majka petoro djece.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CЈB Doboj povrdili su u danas izdatom saopštenju da su lišili slobode četiri lica. U saopštenju se dalje navodi da su V.Ј., Ž.C i R.B. iskoristili nedovoljnu duševnu razvijenost oštećene i stupali u seksualne odnose sa njom,što je dovelo do trudnoća.
Tokom istražnih mjera i radnji utvrđeno je da je ćerka uhapšene Vojkane Bogojević  u aprilu 2015. godine rodila živo novorođenče, za koje se sumnja da ga je nakon porođaja ubila. Protiv nje je Okružnom tužilaštvu Doboj godine podnesen  izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „ubistvo djeteta pri porođaju“.

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Doboj, na osnovu prikupljenih operativnih saznanja locirali su prostor na kojem se najvjerovatnije nalaze tijela stradale novorođenčadi. Nakon izvršene kriminalističke obrade sva uhapšena lica predata u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.

Agencije/RTRS