Advokat Zdenko Tomanović smatra da naredba Tužilaštva BiH da se izvrši pretres objekata i računa koje koristi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ukoliko je to tačno, predstavlja administrativnu sačekušu i znak da administracija želi da preuzme ulogu biračkog tijela Srpske.
“Ukoliko je to tačno, meni to liči na određenu administrativnu sačekušu. Značenje te sačekuše uvek određuje kontekst u kojem se ona sprovodi, lice prema kojem se sprovodi”, izjavio je Tomanović za Radio-televiziju Republike Srpske.

Riječ je o tome, kaže Tomanović, da administracija, koja je uvijek vođena političkih usmjerenjem, želi da preuzme ulogu biračkog tijela Republike Srpske i direktno utiče na oblikovanje i javnog mnjenja i građana Srpske.

“Na osnovu informacijama kojima raspolažem, ja to u ovom trenutku vidim kao administrativnu sačekušu”, rekao je Tomanović.

Tužilaštvo BiH je, kako Srna saznaje, 14. januara izdalo naredbu da se izvrši pretres objekata, računa i svih transakcija koje koristi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

SRNA